Rate this post
 • Begeleiding bij werk en kanker
  Rate this post

  In Nederland krijgen ongeveer 40.000 werk­nemers per jaar te horen dat ze kanker hebben. Uit onderzoek blijkt dat 25% van deze werk­nemers ontslagen wordt. Dat is niet nodig. Op tijd de juiste aandacht bieden aan behoud van werk bij kanker kan ontslag voorkomen.

  Wanneer je als werknemer wordt geconfronteerd met kanker, staat je wereld op zijn kop. Er volgt een ingrijpende periode. Vaak ontstaat een nieuw bewustzijn over wie je bent en welke koers je wilt varen. Mijn begeleiding is erop gericht om samen met jou die koers te bepalen.
  Ik geloof dat je, als je weet wie je bent, je meer bewust wordt van de keuzes die je in deze fase kunt maken. Zelfkennis geeft regie over je eigen situatie en maakt sterk. Ik bevorder deze zelfkennis. Ik help je de keuzes te maken die bij jou passen. In mijn begeleiding stimuleer ik zelfreflectie door je op respectvolle wijze ‘een spiegel voor te houden’.

  Positieve bijdrage
  Wanneer je als werkgever wordt geconfronteerd met kanker op de werkvloer, krijg je onder andere te maken met de balans tussen zorg en zakelijkheid. Mijn advisering is erop gericht om duidelijk te maken hoe werk een positieve bijdrage kan leveren aan herstel. Dit zal altijd maatwerk zijn. Het is belangrijk om hier in een vroeg stadium aandacht aan te geven en de werknemer niet ‘los te laten’. Het risico op langdurig verzuim wordt hierdoor beperkt.
  Voorwaarde voor een succesvol re-integratietraject is een goede afstemming tussen werknemer en werk­gever. Dit kan alleen in een klimaat van veiligheid en vertrouwen. Ik zie het als mijn taak hieraan bij te dragen. Zo ontstaat ‘Samen Regie bij Werk & Kanker’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply