Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Begeleiding bij een ‘life-event’
  Rate this post

  We zien ‘zwanger zijn’ en ‘bevallen’ als een ­life-event dat de nodige aandacht verdient. Het is een bijzondere periode in je leven, waar je met veel plezier op kunt terugkijken. We zijn blij dat we jullie een stuk op weg mogen helpen!

  In april 2016 zijn wij, Aukje de Koning en ik, Agnes Wijnen Riems, verloskundigenpraktijk Groei Purmerend gestart. De geboortezorg in de regio gaat veranderen en dat heeft ons doen besluiten een nieuwe weg in te slaan. We hebben gekozen voor een kleinschalige duopraktijk met ruim de tijd voor onze cliënten. Niet helemaal nieuw, want zowel Aukje als ik hebben al aardig wat jaren in deze regio gewerkt; Aukje als vaste waarneemster in Zaandam, ik als klinisch verloskundige in het Geboortehotel en het Waterlandziekenhuis. We begeleiden zowel thuisbevallingen als baringen in het Geboortehotel.

  Persoonlijke band
  Met veel genoegen kijken wij terug naar het afgelopen jaar. De groei zit er goed in, maar we hebben nog steeds de tijd, en dat werkt zó fijn! Tijdens het spreekuur zien we alle zwangeren (en hun partners) ongeveer even vaak, en tegen de tijd dat de bevalling eraan komt, kennen we iedereen persoonlijk en dat versterkt de band met onze cliënten. Ook na de bevalling blijven we vaak contact houden met het nieuwe gezin. Het is heerlijk om er te kunnen zijn voor de zwangeren in deze belangrijke periode van hun leven.

  Eigen praktijkruimte
  Bij de start van onze praktijk hebben we spreekuur ­gedraaid bij Fysiotherapie Purmer-Zuid en 1-2 Move. Eens in de 2 weken zitten we op de Persijnlaan en ­inmiddels hebben we onze eigen gezellige praktijkruimte op de eerste verdieping van het Kennedyplein. Daar hebben we op verschillende dagen spreekuur, waaronder ook een avondspreekuur.

  Inschrijven
  Op onze site kun je veel informatie vinden; zo ook het inschrijfformulier voor de intake. Deze eerste controle zal ongeveer 5 kwartier duren. Voor de daaropvolgende ­controles trekken we een half uur uit. Je mag je ook ­telefonisch aanmelden. Een verwijzing heb je niet nodig.

  Regelmatig horen we terug dat het zó raar is dat we elkaar niet meer zien na zo’n intense periode. Weet dat we jullie dan met een gerust hart toevertrouwen aan het jonge ouderschap! En bellen mag altijd, ook als we het kraambed afgesloten hebben.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply