Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Begeleiding naar zelfredzaamheid
  4/4 - (1 stemmen)

  In mijn werk richt ik mij op het actief ondersteunen van mensen die zich door omstandigheden (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen redden. Dit kan in de vorm van budgetcoaching of individuele begeleiding op één of meerdere leefgebieden.

  Individuele begeleiding is een dienst die ik verleen waarbij het ontwikkelen van vaardigheden met het oog op het bevorderen van de zelfredzaamheid en het voeren van regie op het eigen leven centraal staat. Voor deze dienst heb ik vaak te maken met mensen die langdurig tegen bepaalde problemen aanlopen en er zelfstandig niet meer uitkomen. Je kunt hierbij denken aan allerlei verschillende situaties op het gebied van psychische problemen en meer praktische ­problemen, zoals het opbouwen van een ­sociaal netwerk, problemen met het volhouden van werk en het hebben van een vaste structuur en een stabiel dagritme.
  Het komt echter regelmatig voor dat iemand door financiële problemen ook andere ­problemen krijgt. Denk bijvoorbeeld maar aan de stress die het met zich meebrengt, maar ook vermoeidheid en uiteindelijk uitval op het werk, met misschien wel ontslag als gevolg. Toch kan het dan soms voldoende zijn om met hulp van een budgetcoach alleen de financiële huishouding weer op orde te brengen. Wanneer het overzicht in de financiële situatie weer terug is en het vertrouwen er is dat het goedkomt, dan verdwijnen de andere problemen ook vaak vanzelf weer. Loop jij ook ergens tegenaan waar je zelf niet uitkomt? Vraag dan om hulp, want ieder mens heeft het recht om gelukkig te zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply