Rate this post
 • Begeleiding van A tot Z
  Rate this post

  Gefeliciteerd, je bent zwanger! Je hebt een fantas­tische negen maanden voor de boeg, met een prachtig kind aan het eind van die periode. Nu nog een goede verloskundigenpraktijk…

  Je kunt ons bellen zodra je weet dat je zwanger bent. Wij zullen dan een intake inplannen met een van de verloskundigen, en alle 6 zullen je verder bijstaan en begeleiden tijdens jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Ook als je zwanger wilt worden, kun je bij ons terecht voor het kinderwensspreekuur.

  Controles
  Tijdens de eerste afspraak kun je al jouw vragen stellen aan de verloskundige. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen, zijn jouw gezondheid, eventuele afwijkingen of ziekten, die voorkomen in jouw en je partners familie, het verloop van eerdere zwangerschappen en bevallingen, de laatste menstruatie en de vermoedelijke datum van de bevalling, een uitgebreid gesprek over prenatale onderzoeken en diagnostiek, en voedingsadviezen. Ook krijg je een echo.
  Na de eerste controle kom je na twee tot drie weken weer terug voor een tweede echo om de uitgerekende datum definitief vast te stellen. Daarna kom je bij 17 weken zwangerschap weer op controle bij de verloskundige en krijg je uitgebreide voorlichting over de 20-wekenecho (deze wordt in het VCN gemaakt). Daarna gaat de frequentie van de controles omhoog. Vanaf 37 weken kom je elke week op controle als je je eerste kind verwacht. Bij een tweede of volgende kindje is dit vanaf 39 weken. Wij streven ernaar om je te laten kennismaken met alle verloskundigen.

  Voorlichtingsavonden en cursussen
  Als je zwanger bent, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Daarom organiseren wij maandelijks voorlichtingsavonden in samenwerking met het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen (VCCN). Kom deze avonden dus bezoeken! Je krijgt hier nuttige tips en kunt vragen stellen.
  – ‘Goed geïnformeerd zwanger’ is een voorlichtingsavond over de zwangerschap, waar ook een kraamverzorgster bij aanwezig is.
  – ‘Voorbereiding op de bevalling’ geeft informatie over de naderende bevalling, deze avond wordt gegeven door de verloskundigen.
  – ‘Het geven van borstvoeding’ wordt gegeven door Jacqueline Gasse, lactatiekundige.

  Dus ben je zwanger en op zoek naar enthousiaste verloskundigen in Nijmegen? Bel ons dan voor een eerste afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply