Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Begeleiding van A tot Z

  Wanneer je zwanger bent of juist wilt ­worden, kun je terecht bij de verloskundige. Verloskundigenpraktijk Lucina bestaat al meer dan 25 jaar en begeleidt (toekomstig) zwangeren van A tot Z. Dit betekent dat je welkom bent wanneer je een kinderwens hebt, zwanger bent, of gaat bevallen. Ook na de bevalling gaat onze begeleiding door tot een week of zes nadien.

  Ben je op de hoogte van foliumzuurgebruik voorafgaand aan de zwangerschap? Wist je dat een aantal problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van een kind oorsprong hebben in de eerste aanleg van embryo en de placenta? Om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Kijk op onze website voor meer informatie en/of maak een afspraak op ons kinderwensspreekuur. Tijdens het kinderwensspreekuur bespreken we jouw menstruatiecyclus, voeding en leefstijl, gebruik van foliumzuur, medicijngebruik, erfelijke aandoeningen en ziekten in de familie en eventueel eerdere zwangerschappen.

  Begeleiding bij zwangerschap
  Gemiddeld zien we een zwangere 15 keer tijdens de consulten op onze praktijk. Bloedonderzoek, echoscopie, lichamelijk onderzoek, luisteren naar de harttonen van de baby, het bespreken van vragen / klachten en het geven van informatie zijn hier belangrijke onderdelen in. Voor iedere zwangere wordt een passend zorgplan samengesteld, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

  Begeleiding bij bevalling
  Wanneer jouw zwangerschap zonder complicaties verloopt, begeleiden wij ook de bevalling. Dit kan thuis of in het ziekenhuis. Aan jullie de keuze.

  Begeleiding bij kraambed / nacontrole
  Na de bevalling begeleiden we de kraamperiode. Dit betekent dat wij jullie in de eerste week een aantal keren thuis bezoeken, om de pasgeboren baby en het herstel van moeder te controleren. Ook wanneer de zwangerschap en/of bevalling onder begeleiding van de gynaecoloog is geweest.

  Ongeveer 6 weken na de bevalling is er de ­mogelijkheid om bij ons op nacontrole te komen, waarbij eventueel aanwezige ­klachten worden besproken en de zorg wordt ­geëvalueerd.

  Hoe werken wij?
  Onze verloskundige zorg valt binnen het basispakket van de zorgverzekering. Het kinderwensspreekuur wordt vergoed, afhankelijk van het soort zorgverzekering. Dit kun je nagaan in de polisvoorwaarden. Het maken van een afspraak kan zonder verwijzing van de huisarts.
  Wij werken met vijf ervaren verloskundigen: Priscilla van Baaren, Emma de Haan, Miriam Hoogendam, Marlies Verhagen en Jetske Vocke. Onze verloskundigen zijn vakbekwaam en allen geregistreerd in het kwaliteitsregister van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Wij wisselen avondspreekuren en dagspreekuren op verschillende locaties (Stadspolders, Sterrenburg en Krispijn) af, zodat we elkaar meerdere keren zien en zo kunnen kennismaken. Door het houden van frequent werkoverleg met elkaar, behouden wij continuïteit en kwaliteit van zorg.

  Iedereen die woonachtig is in Dordrecht is welkom in onze praktijk. Ook als je een medische voorgeschiedenis hebt, kunnen we tijdens een eerste afspraak bekijken wat we voor jou kunnen betekenen. Wil je meer (ervaringen) lezen? Kijk op onze website (in het gastenboek), of volg ons op Facebook.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply