Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Begin op tijd met smeren!
  Rate this post

  Een groot deel van de mensen weet niet dat de zon huidveroudering veroorzaakt. De zon, die zo ontzettend positief werkt op onze gemoedstoestand, is helaas minder positief voor onze huid, omdat we schade oplopen wanneer we onbeschermd het zonnetje in gaan. De zon is de bron van alle energie en biedt veel voordelen, maar zoals in veel gevallen moet er een mate van evenwicht zijn. Enige vorm van blootstelling aan de zon is goed, maar er moeten grenzen zijn en te veel blootstelling kan schadelijk zijn, met name voor de huid.

  De zon geeft ons verschillende stralen: UV-A en UV-B.
  – De UV-B straling is voornamelijk verantwoordelijk voor het bruiningsproces en de verbranding en dringt door tot in de opperhuid. UV-B-stralen stimuleren de aanmaak van nieuwe melanine (pigment), dat verantwoordelijk is voor de bruine teint en deze stralen stimuleren cellen om de opperhuid te verdikken. Dit is ons natuurlijke beschermingsmechanisme om schade te beperken. Bruin worden is dus eigenlijk een signaal dat de huid zichzelf aan het beschermen is.
  – UV-A-straling is minder krachtig dan UV-B-straling, maar dringt dieper door naar de lederhuid. Het effect van UV-A-straling is niet zoals bij UV-B direct zichtbaar op de huid. UV-A is het gehele jaar aanwezig, waar UV-B in sterkte beïnvloed wordt door de dikte van de ozonlaag en de seizoenen. UV-A-straling speelt een grotere rol bij schade door zonlicht op de lange termijn. Een teveel aan UV-A merk je niet, omdat die de huid niet verbrandt, maar ondertussen kan er wel schade ontstaan. Te veel blootstelling aan UV-A kan vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, zoals een droge huid, fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken.
  Kies daarom in alle gevallen voor een zonnebrandcrème die beschermt tegen UV-A- en UV-B-stralen. Dit staat over het algemeen omcirkeld aangegeven op het product dat je koopt. Staat het niet op het product? Dan zit het er niet in!

  Insmeren herhalen
  Een zonnebrandcrème is onmisbaar in jouw dagelijkse skincare-ritueel, vooral tijdens de zomer, want er bestaat geen betere anti-agingcrème dan een zonnebrandcrème! Maar ook in de winter is het belangrijk om je te beschermen met een op jouw huidtype afgestemde dagcrème met een SPF (filter tegen UV-stralen).
  Belangrijk in alle gevallen is het herhalen van insmeren. Door zweten, zwemmen en afdrogen wordt het laagje SPF (beschermende UV-filters) dunner, waardoor je minder goed beschermd bent. Smeer je dus meteen in als je hebt gezwommen, je erg hebt liggen zweten of je hebt afgedroogd. Geloof de claim ‘1 keer per dag insmeren is voldoende’ niet!

  Wil je weten welke producten je het beste kunt meenemen op vakantie? Laat je dan adviseren door de professionals van LANA / YOUR SKINCARE COMPANY!

  Extra tips van LANA / YOUR SKINCARE COMPANY
  Vul je skincare-ritueel aan met een serum onder de zonnebrandcrème, dat kan bijdragen aan het optimaal houden van het herstellend vermogen van de huid. Een goede keuze voor een booster zou zijn met hyaluronzuur. Dit suikermolecuul houdt duizend maal zijn eigen gewicht in vocht vast en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en een bouwsteen om ons lichaam soepel en gehydrateerd te houden. Het kan ervoor zorgen dat jouw huid minder droog voelt, vooral na het zonnen, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden en het zelfherstellend vermogen van je huid wordt bevorderd.

  Vroegtijdige huidveroudering is het gevolg van veelvuldige blootstelling aan de zon (UV-straling). Aangetoond is dat vitamine C kan helpen de huid te beschermen tegen de effecten van zonnestralen. Het is een krachtige anti-oxidant die de cellen beschermt tegen vochtverlies en celschade. Vitamine C versnelt het zelfherstellend vermogen van de huid. Het is van groot belang voor de organische ontwikkeling vanwege de rol die het speelt bij de bestrijding van huidverouderingseffecten. Het bestrijdt de vorming van vrije radicalen in de huid, en herstelt schade ontstaan door UV-straling.

  De POWER C+ behandeling bij LANA / YOUR SKINCARE COMPANY bevat een nieuwe generatie vitamine C, die efficiënter is dan andere vitamine C-vormen. Deze vitamine C is in staat om in de huid door te kunnen dringen en door de cellen te worden opgenomen. De werking van de vitamine C wordt versterkt door het HG granaatappelextract voor een jongere en stralende huid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply