Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Begin tijdig met zonbescherming
  Rate this post

  De felle voorjaarszon is sterk en onze huid is na de winter op z’n bleekst. Dat betekent dat de huid weinig beschermende pigmenten heeft tegen de zon en daardoor de grootste kans op zonverbranding heeft.

  Zeker bij kleine kinderen is deze kans nog veel groter. Hun huid is immers nog niet volledig ontwikkeld. Hun pigmentsysteem is nog niet sterk en daardoor hebben ze geen goede afweer tegen de schadelijke zonnestralen. Daarbij brengen we in ons leven als kind de meeste tijd in de zon door. Dit alles betekent dat er extra kans bestaat op een diepere huidbeschadiging, die op latere leeftijd zorgt voor een versnelde huidveroudering en een verhoogde kans op huidkanker.
  Hou daarom kinderen onder de 3 jaar volledig uit de zon en bescherm ze ook in de schaduw. Smeer kinderen tot 18 jaar een half uur voor het naar buiten gaan royaal in en herhaal dit elke 3 uur of na het zwemmen met minimaal factor 30 voor kinderen.

  Welk zontype ben jij?
  Om te weten hoe je jezelf het beste kunt beschermen, is het raadzaam om te achterhalen wat voor zontype je bent. Wij als schoonheidsspecialisten kunnen jouw huid beoordelen op basis van een aantal criteria.
  – Huidtype 1: zeer gevoelige en lichte huid, eventueel met sproeten. Blauwe ogen met blond of rossig haar. Wordt bijna niet bruin. Zelfbeschermingstijd van 10 minuten in de zon.
  – Huidtype 2: gevoelige huid, blauwe ogen, blond haar. Wordt nauwelijks bruin. Zelfbeschermingstijd 15 minuten in de zon.
  – Huidtype 3: normale huid, bruine ogen. Donker blond of bruin haar. Bruint normaal. Zelfbeschermingstijd 20 minuten in de zon.
  – Huidtype 4: nauwelijks zongevoelige huid, bruine ogen en bruin tot zwart haar. Een snelle en duidelijke bruining. Zelfbeschermingstijd 30 minuten in de zon.
  Wanneer je dus een zonbeschermend product koopt, kijk dan naar de beschermingsfactor. Daarmee vermenigvuldig je de tijd die je al van de zon kunt genieten. Zoals het KWF ook zegt: ‘Geniet van de zon, bescherm jezelf’!

  Extra aandacht voor jouw huid
  Laten we ook zeker de grote voordelen van de zon niet vergeten. Die zorgt voor de aanmaak van vitamine D en de HFF (Happy Feeling Factor). Maar laat je goed adviseren door ons team over jouw huidtype en daarbij het juiste zonproduct voor jouw huid. Met een zonvoorbereidende behandeling ga je goed van start, maar ook tijdens de zomermaanden is het verstandig om een behandeling te boeken bij onze schoonheidssalon, want de zon vraagt veel van onze huid. De huid wordt dikker, waardoor je last kunt krijgen van onzuiverheden, en ook kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Maar bovenal werkt de zon huidveroudering in de hand. De zon zorgt er namelijk voor dat het elastine en collageen, dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en dikte van de huid, in de huid wordt afgebroken. Zee- en chloorwater drogen de huid uit en maken je huid daardoor extra kwetsbaar. Dat maakt de zomer een belangrijk seizoen om extra aandacht aan je huid te besteden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply