Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Begin je weer met sporten? Vergeet je voeten niet!
  Rate this post

  Het seizoen is weer begonnen! Althans, voor de voetballers, volleyballers en misschien wel de ­hardlopers. In de zomer heb je heerlijk genoten van je rust en de zonnige dagen op het terras. Nu is het weer tijd om ­lekker sportief bezig te zijn! Maar vergeet niet dat je voeten ook weer moeten opstarten en meedoen.

  Wil jij dit seizoen de nieuwe spits worden van je voetbalteam? Of ga jij voor een nieuw tijdrecord met hardlopen? Welke doelen je ook hebt, je beseft misschien niet meteen dat je voeten je overal naartoe brengen. Daarom is het belangrijk om goed op pijnsignalen te letten en aandacht te besteden aan de zorg van je voeten.

  Voorkom blessures
  Wist je dat de meeste klachten aan de voeten, knieën, heupen en rug ontstaan door overbelasting? Overbelasting aan je voeten kun je oplopen door veel te bewegen of te sporten. Maar dat niet alleen: een verkeerde loopbeweging, doorgezakte voeten of knieën die naar binnen staan, kunnen ook al overbelastingsklachten veroorzaken. Het gevolg? Hardnekkige blessures die ervoor zorgen dat je wekelijkse voetbaltraining of het dagelijkse hardlooprondje voortaan niet meer zo soepel (ver)loopt. Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Preventieve zorg door een Register Podoloog voorkomt heel wat narigheid. Podologen zijn er om jou te helpen bij klachten die hun oorzaak vinden in jouw voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar ook een houdingsklacht of een klacht bij bewegen. Bij diabetes en reuma kan er ook preventief voetzorg geboden worden.

  Onderzoek en oplossing
  Register Podoloog Anja Mehagnoul onderzoekt in alle rust jouw voeten en houding. Ze maakt gebruik van meerdere meetsystemen om te ontdekken waar klachten vandaan komen. Ze gebruikt onder andere een drukmat waarmee de piekbelasting en het looppatroon gemeten worden. Hiermee kan Anja de druk onder je voeten beoordelen, zodat zichtbaar wordt wat er in jouw voet gebeurt als je loopt of staat. Daarnaast wordt er een echo gemaakt om de structuren in de voet te kunnen ­bekijken. Op basis van de uitkomsten kan Anja een op maat ­gemaakte therapie toepassen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply