Rate this post
 • ‘Ik begon op te zien tegen feestjes’
  Rate this post

  Eigenlijk ben ik altijd gewoon slank geweest, en daar hoefde ik niet veel voor te doen of veel voor te laten. Maar toen ik eenmaal kinderen kreeg, vlogen de kilo’s eraan. Je hebt al zoveel aan je hoofd, je hebt het druk, en dan is het verleidelijk om ongezond te eten. Ik begon erg op te zien tegen familiefeestjes en verjaardagfeesten en zo, want ik wist: iedereen die mij kende, zou zien dat ik behoorlijk was aangekomen.

  Dat was anderhalf jaar geleden. Toen raakte ik op een feestje aan de praat met een kennis, en we hadden het toen ook over eten en afvallen en zo. Die kennis was zelf daarvoor afgevallen met het Cambridge Weight Plan, en die was daar blijkbaar zó enthousiast over, dat ze er graag over wilde vertellen. Nou, ik wilde wel luisteren! Ze zei niet alleen dat ze er zelf kilo’s door was afgevallen, maar ook dat het programma gemakkelijk is vol te houden en dat je goed begeleid wordt.

  Ik moest me er wel even toe zetten om een afspraak te maken met de consulente, maar toen ik dat eenmaal gedaan had, voelde ik me al een stuk beter. Ik zou er niet alleen voor staan! Bij de eerste afspraak kreeg ik uitleg over het Stappenplan en wat ik kon verwachten, en dat was eigenlijk precies zoals die kennis erover had verteld. Ik werd gewogen en gemeten, en toen kon ik van start gaan!

  Vroeger dacht ik dat afvallen alleen maar kon met smerig eten en dat het heel zwaar zou zijn, maar met Cambridge is dat helemaal niet zo! De producten zijn lekker, en er is genoeg keus om elke dag wat anders te nemen. Ook kreeg ik allemaal tips om zelf thuis verstandig te koken. De begeleiding was trouwens geweldig. Ze dacht goed met me mee, steunde me enorm en kon me goed motiveren. Dat was ook wat ik nodig had.

  En het programma hielp me echt! Ik merkte gewoon dat ik slanker werd en dat mijn kleren ruimer gingen zitten. Ook ging ik me beter voelen. Logisch, want ik hoefde niet al dat overgewicht met me mee te dragen. Daar raak je aan gewend, maar het is zó’n lekker gevoel dat je die kilo’s kwijt bent!

  Nu zit ik al een tijdje op m’n streefgewicht. Ik kan weer leuke kleren aan, en ga weer graag naar feestjes, want ik hoef me nergens meer voor te schamen!

  – Anneke (40 jaar)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply