Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Behandeling door de huidtherapeut bracht verlichting

  In 2011 werden bij Wendy Bouws beide borsten geamputeerd vanwege borstkanker. Ze kon toen niet vermoeden dat oedeem en littekenpijn haar leven zo zouden gaan overschaduwen.

  ‘Na mijn borstamputatie, bestralingen en chemotherapie wilde ik weer borsten van eigen weefsel’, begint Wendy haar verhaal. ‘Daarvoor onderging ik een diepflap operatie, waarbij ze van het aanwezige buikvet borsten reconstrueren.’

  30 jaar
  ‘Na de buikoperatie kon het ziekenhuis eigenlijk niets meer voor mij betekenen. Maar men realiseerde zich niet, dat ik nog maar 30 jaar oud was en aan het begin van mijn leven stond. Maar ik wilde meer, ik wilde leven!’

  Van ziekenhuis naar fysio naar huidtherapie
  ‘De mammacarepoli in het ziekenhuis verwees me naar een oncologische fysiotherapeut. Deze is gericht op het bewegingsapparaat; in mijn geval dat ik mijn arm weer kon gebruiken. Maar het oedeem in mijn borst, arm en buik bleef en de pijn belemmerde mij. Daarop adviseerde de plastisch chirurg een compressiebroek te laten aanmeten om het vocht in en litteken op de buik aan te pakken. Zo kwam ik in aanraking met KMI Huidtherapie in Nieuwegein!’

  Bindweefselmassage
  ‘Huidtherapeute Alberta van KMI Huidtherapie behandelde mijn oedeem en littekens onder andere met endermologie. En binnen 2 behandelingen merkte ik al het verschil, ik wist niet wat ik meemaakte. Waar ik voorheen niet zonder pijn kon wandelen (want het oedeem drukte op het litteken van mijn buik), kan ik nu rustig winkelen en zelfs hardlopen. Na 6 jaar ‘ploeteren’ zonder echt resultaat merkte ik na 2 behandelingen het verschil al. Had iemand mij maar eerder op de huidtherapeuten van KMI Huidtherapie gewezen!’

  Advies voor iedereen na kanker
  ‘Tegen iedereen met oedeem of littekenklachten na (borst)kanker zeg ik ‘ga alsjeblieft naar een gediplomeerde huidtherapeut’. Deze kijkt verder dan je klachten. Maak niet dezelfde fout als ik en maak zo snel mogelijk een afspraak.’

  Maak littekens en oedeem na kanker bespreekbaar
  ‘In zwembad of sauna staren veel mensen naar mijn littekens en oedeem. Maar niemand durft mij aan te spreken over de oorzaak. Alsof iedereen bang is voor het woord ‘kanker’. Weet dat ik het waardeer als je er gewoon naar vraagt. Dat is veel prettiger dan ‘blijven staren’.’

  Endermologie
  Endermologie is een soort massageapparaat voor de huid en onderhuids bindweefsel. In de praktijk van KMI wordt endermologie veelvuldig ingezet en het levert goede resultaten op bij oedeem en littekens.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply