Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Behoud de uitdrukking op je gezicht

  In de strijd tegen kanker wordt vaak chemotherapie ingezet. Eén van de bijwerkingen van chemo is haaruitval. Dat geldt niet alleen voor het haar bovenop je hoofd, maar voor ál je lichaamshaar, dus ook voor je wenkbrauwen en wimpers. Je hoofdhaar is tijdelijk goed te vervangen door een mooi haarwerk of fleurige sjaal, maar hoe pak je het verlies van je wenkbrauwen en wimpers aan?

  Wenkbrauwen en wimpers geven uitdrukking aan je gezicht. Natuurlijk kun je met goede make-up veel bereiken. Maar heb je daar straks de energie voor? De mogelijkheid bestaat immers dat je ook last krijgt van andere bijwerkingen waardoor je niet altijd de puf en energie hebt om je gezicht nauwkeurig op te maken.

  Wenkbrauwen
  Permanente make-up kan dan een goed alternatief zijn. ‘Als je weet dat je behandeld zult worden met chemotherapie, kun je het best zo snel mogelijk een afspraak maken’, legt Alexandra Ekelmans, schoonheidsspecialiste en permanent make-up artist, uit. ‘Dan heb je immers je wenkbrauwen en wimpers nog en kan ik de vorm en kleur van de haartjes bekijken. De permanente make-up kan ik dan ook al aanbrengen. Gewoon tussen de bestaande haartjes in. Dan zit het er al zodra je haren uit gaan vallen en heb je daar geen omkijken meer naar. Maar ik kan ook andere technieken inzetten, zoals ombre-brows. Ik volg nog steeds bijscholingen voor zowel bestaande als nieuwe technieken. Deze zijn tegenwoordig zó goed, dat de gepigmenteerde wenkbrauwhaartjes nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.’

  Eyeliner
  Een permanente eyeliner kan de afwezigheid van je wimpers goed maskeren. Een smal of breder lijntje, in het zwart of een bescheiden kleur, er is van alles mogelijk. ‘Samen kijken we wat voor jou de beste oplossing is. Het moet qua kleur bij jou en de vorm van je gezicht passen. Jij moet je er goed bij voelen’, vindt Alexandra.

  Altijd een verzorgd uiterlijk
  Het kan ook voorkomen dat je wenkbrauwen na de chemotherapie niet meer goed of volledig terugkomen. Ook dan is permanente make-up een uitkomst. Je ziet er altijd verzorgd uit, het scheelt je ‘s morgens tijd bij je ‘opmaakritueel’ en je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je in een regenbui terechtkomt.

  Even lekker ontspannen
  Alexandra is niet alleen permanent make-up artist, maar ook gediplomeerd schoonheidsspecialiste. ‘Een lekkere gezichtsbehandeling tussen de behandelingen door, is ook heerlijk’, weet Alexandra zeker. ‘Soms heeft je huid te lijden onder de therapieën die je volgt en kan ik je gezicht een oppepper geven. Maar een ontspannende behandeling kan ook een heel fijne manier zijn om even helemaal tot rust te komen in deze hectische periode.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply