Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Behoud de fijnste omgeving voor mijn moeder: thuis!

  Als je ouder wordt, dan kan het zijn dat niet alles meer zo gemakkelijk verloopt en dat je op zoek gaat naar ondersteuning en begeleiding. Het liefst wil je dan iemand in huis die je vertrouwt, met je meedenkt, waar je samen mee kunt lachen en waar je de dagelijkse dingen mee kunt doen die je niet meer alleen kunt.

  Home Instead Thuisservice richt zich op niet-medische dienstverlening aan senioren in hun thuissituatie. De CAREGivers (letterlijk: zorgverleners) bieden persoonlijke ondersteuning op maat, aan ouderen, zodat zij prettig en veilig thuis kunnen blijven wonen. De CAREGiver neemt de mantelzorger (vaak een zoon of dochter) in praktische zin zaken uit handen, zodat diegene energie overhoudt voor zijn of haar eigen leven en om andere dingen met hun dierbare te doen. Ook geven ouderen vaak aan dat zij niet afhankelijk willen zijn van hun kinderen.

  Een dochter: ‘De zorg voor mijn moeder is niet altijd ­gemakkelijk, omdat dementie een ernstige ziekte is en zorg in huis ook impact heeft, maar vanuit Home Instead ervaar ik steeds ondersteuning en dat er meegedacht wordt. We zijn erg tevreden over de aanpak. De service is betrokken, persoonlijk, er wordt meegedacht en een stapje harder gelopen zonder dat we het hoeven te vragen. Ik gun iedereen die in een soortgelijke situatie als de onze zit, dat ze zorg als die van Home Instead kunnen krijgen.’

  Vraaggericht werken
  Dat iemand een beperking heeft, wil niet zeggen dat zijn hele leven omgegooid moet worden. Iemand die thuis ondersteuning en hulp nodig heeft, wil zijn leven inrichten zoals diegene dat altijd al deed. Dat wil zeggen: de service moet komen op het tijdstip dat de oudere het nodig heeft. Welzijn gaat voor zorg! De klant is koning en houdt te allen tijde de regie.

  Ouderenzorg kan beter
  CAREGivers verlenen persoonlijke aandacht aan mensen met dementie, een chronische, neurologische ziekte en andere ouderdomsbeperkingen in de huiselijke kring. Hiertoe worden zij intern geschoold. De CAREGivers volgen Inhoudelijke trainingen: onder andere persoonlijke verzorging en zorg voor dementie. De visie: ‘Changing the Face of Aging’ (een andere kijk op ouder worden) wordt ook overgedragen. De match tussen zorgvrager en CAREGiver is bepalend. Wederzijdse persoonlijkheden, ervaringen, voorkeuren en hobby’s zijn van wezenlijk belang voor een goede match. Een wederzijdse klik is een vereiste voor het van start gaan van de service. CAREGivers werken vanuit de Zorgstandaard Dementie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply