Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Behoud die stralende lach
  Rate this post

  Ons gebit, een leven lang. Om zo lang mogelijk van een gezond gebit te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud door een professional een must. Net zoals je je auto regelmatig voor een onderhoudsbeurt naar de garage brengt, is een bezoek aan de mondhygiënist net zo belangrijk voor een gezonde mond.

  Maatwerk
  Jij krijgt de behandeling die helemaal is afgestemd op jouw mond en gebit. Instructie, coaching en motivering vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling.

  Voor jong en oud
  Je kunt niet vroeg genoeg met een goede mondzorg beginnen.
  De mondhygiënist is gespecialiseerd in preventie en geeft informatie over het verkrijgen en behouden van een gezonde mond. Tot de leeftijd van 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiënist trouwens geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

  Mondpiercing
  Heb je een mondpiercing? Dan loop je een groter risico op terugtrekkend tandvlees, barstjes in het tandglazuur of een afgebroken stukje tand of kies dan mensen die geen mondpiercing hebben. Naast een goede mondhygiëne is de verzorging van het sieraad extra belangrijk, want tandplak en tandsteen worden ook op het oppervlak van mondpiercings aangetroffen.

  Aandoeningen, ziekte en medicijnen
  Heb je astma, COPD, diabetes of hartfalen? Ook dan is een intensievere mondzorg van groot belang. Zelfs als je een prothese draagt.

  Slechte adem
  De oorzaken van een slechte adem kunnen legio zijn: van bepaalde voedingsmiddelen en een droge mond tot gaatjes in je gebit en bacteriën. Vraag advies aan je mondhygiënist. Een gezonde mond komt je algehele gezondheid ten goede. Voorkomen is beter
  dan genezen.

  Beugel
  Wanneer jij of je kind een beugel draagt, is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist van groot belang. Het schoonmaken van het gebit met een beugel is gewoon lastiger omdat er makkelijk etensresten en dus bacteriën kunnen blijven zitten. Hierdoor ontstaat tandplak en kunnen er lelijke plekken of op den duur zelfs gaatjes of ontstoken tandvlees ontstaan.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply