Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Behoud die stralende lach

  Om zo lang mogelijk van een gezond gebit te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud door een professional een must. Net zoals je je auto regelmatig voor een onderhoudsbeurt naar de garage brengt, is een bezoek aan de mondhygiënist net zo belangrijk voor een gezonde mond. 

  De oorzaken van een slechte adem kunnen legio zijn: van bepaalde voedingsmiddelen en een droge mond tot gaatjes in je gebit en ­bacteriën. Vraag advies aan je ­mondhygiënist. Een gezonde mond komt je algehele gezondheid ten goede. Voorkomen is beter dan genezen.

  Beugel
  Wanneer jij of je kind een beugel draagt, is een regelmatig bezoek aan de mond­hygiënist van groot belang. Het schoon­maken van het gebit met een beugel is gewoon lastiger omdat er makkelijk etensresten en dus bacteriën kunnen blijven zitten. Hierdoor ontstaat tandplak en kunnen er lelijke plekken of op den duur zelfs gaatjes of ontstoken tandvlees ontstaan.

  Voor jong en oud
  Je kunt niet vroeg genoeg met een goede mondzorg ­beginnen. De mondhygiënist is gespecialiseerd in preventie en geeft informatie over het verkrijgen en behouden van een gezonde mond. Tot de leeftijd van 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiënist trouwens geheel vergoed vanuit de basisverzekering.

  Aandoeningen, ziektes en medicijnen
  Heb je astma, COPD, ­diabetes of hartfalen? Ook dan is een intensievere mondzorg van groot belang. Zelfs als je een prothese draagt.

  Mondpiercing
  Heb je een mondpiercing? Dan loop je een groter risico op terugtrekkend tandvlees, barstjes in het tandglazuur of een afgebroken stukje tand of kies dan mensen die geen mondpiercing hebben. Naast een goede mondhygiëne is de verzorging van het sieraad extra belangrijk, want tandplak en tandsteen worden ook op het oppervlak van mondpiercings aangetroffen.

  Hulpmiddel voor thuis
  Download de app Gezonde Mond van het Ivoren Kruis op je telefoon. Vraag je mondhygiënist om een persoonlijk advies over de methoden die speciaal voor jou het meest geschikt zijn om een gezonde mond te houden of te krijgen. Dat advies krijg je mee op een advieskaartje. Daarop staan die methoden voor jou aangegeven met een code die je kunt invoeren op je app zodat je een persoonlijk advies op maat krijgt. Vraag erom bij het bezoek aan de mondzorgpraktijk. Je kunt zelfs tijdstippen instellen voor herinneringen aan de geadviseerde poetsmomenten.

  Maatwerk
  Jij krijgt de behandeling die helemaal is afgestemd op jouw mond en gebit. Instructie, coaching en motivering vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply