Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bekkenpijn? Er is wat aan te doen!
  Rate this post

  Van de zwangere vrouwen krijgt ongeveer de helft te maken met bekkenpijn. Heb je daar ook last van? Blijf er niet mee rondlopen. Er is wat aan te doen!

  Tijdens de zwangerschap vindt onder invloed van het hormoon relaxine een verweking van de ligamenten plaats. Deze verweking is nodig om tijdens de bevalling voldoende ruimte te creëren in het geboortekanaal. Dit natuurlijke proces is dus belangrijk en functioneel. Wanneer dit niet zou plaatsvinden, zou de baby nooit door de relatief nauwe bekken­uitgang passen. Helaas is het zo dat bij sommige vrouwen onder deze omstandigheden er een verschuiving plaatsvindt in een van beide bekken­helften. Deze asymmetrie zorgt ervoor dat de bekkenbanden en omringende spieren overbelast raken. Spieren rondom het bekken kunnen hierop reageren met een verhoogde spanning. Er kan pijn optreden laag in de rug, het bekken, het schaambot, het stuitje, de bil (soms uitstralend in het bovenbeen) en de liezen.

  Mocht je onverhoopt klachten ervaren, zowel pré- als postnataal, zoals bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en/of rugpijn, dan kun je onze gespecialiseerde fysiotherapeute Marjolein van Baren bellen voor een afspraak. Marjolein is intensief nageschoold in zwangerschap en vrouwenklachten. Zij werkt volgens de succesvolle methode van Cecile Röst. Enkele behandelingen zijn vaak voldoende om de pijn sterk te verminderen en dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren.

  Marjolein geeft ook lessen ZwangerFit. De nieuwe groepslessen starten in september.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Astrid Bos op april 13, 2017, 12:10 pm

  Goed artikel, informatief. Bewegen is leven ook voor zwangere vrouwen.

  Beantwoorden →