Rate this post
 • Bekkenproblemen?
  Rate this post

  Problemen in het kleine bekken zijn vaak klachten die al langer bestaan en waar je mee hebt leren leven.

  Bij osteopathie krijgt iedere patiënte hetzelfde onderzoek, ongeacht de klacht. Standaard wordt eerst bepaald of er geen contra-indicaties zijn. Bedenk dat een osteopaat geen vervanger is van je huisarts. Vervolgens beschouw ik een aantal lichaamssystemen. Een osteopaat is op zoek naar bewegingsverlies (letsels) in die systemen. Een goede beweeglijkheid van organen, spieren, bindweefsel en onbelemmerde aan- en afvoer van bloed, als ook de lymfe­circulatie, geeft het lichaam de mogelijkheid om te herstellen van de dagelijkse inspanningen. En tevens zorgt die voor een goede weerstand tegen ziekten of bij het herstellen ervan. Je komt voor je pijn in de rug of een zeurende pijn in het linker been die af en toe kan steken, pijn in de lies na een stuk wandelen, er is een grote verscheidenheid aan klachten die hun oorsprong vinden in het kleine bekken.
  Verklevingen, cystes, stuwing (veneuze con­gestie) en littekenweefsel zijn de meest voor­komende oorzaken. Zuiver functionele klachten kunnen alleen osteopathisch behandeld worden. Bij structurele ziekten kan osteopathie een aanvullende rol spelen in een multidisciplinaire aanpak.
  Zolang de letsels gecompenseerd kunnen worden middels houding of het aanpassen van gewoontes (bijvoorbeeld: je gebruikt vaker de fiets in plaats van te lopen), ondervind je misschien meer ongemak dan hinder. Maar langdurige of te veel compensatie geeft last in de vorm van pijn en een verminderde functie van de betrokken systemen. Dan wordt het tijd voor een osteopaat die met jou aan het werk gaat om het verlies aan beweging te herstellen.
  Hoe ik dat doe, kun je lezen op mijn website, en het contactformulier geeft gelegenheid voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply