Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Belangrijk is dat je luistert naar je lichaam’
  Rate this post

  Medio april 2015 werd bij mij kanker geconstateerd. Na 2 operaties moest ik ook nog 6 chemokuren ondergaan. Daar zag ik als een berg tegenop. Ik ben me vervolgens niet alleen verder gaan verdiepen in de bijwerkingen, maar ook wat je er eventueel zelf nog aan kon doen om die bijwerkingen te verminderen.

  Zo kwam ik onder andere in contact met Activephysio fysiotherapie. Na een intakegesprek ben ik, direct na mijn eerste chemo, gestart met het trainingsprogramma. In Purmerend wordt het trainingsprogramma begeleid door Bernadette Rolsma. Bernadette en Nathalie zijn overigens geen gewone fysiotherapeuten, maar oncologiefysiotherapeuten. En dat dát iets wezenlijk anders is, heb ik aan den lijve ondervonden. Zij richten zich niet alleen op de lichamelijke klachten, maar begeleiden je juist ook op het mentale vlak.
  De training in het Waterlandhuis duurt drie maanden. Iedere maandag en donderdag train je gedurende 1 uur met maximaal zes lotgenoten. Het ‘mooie’ daarvan is dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Hierdoor begrijp je elkaar héél goed en stimuleer je elkaar ook om door te gaan.
  De training bestaat uit afwisselend kracht- en cardiotraining. Belangrijk is dat je luistert naar je lichaam. Gelukkig ziet Bernadette direct wanneer je even pas op de plaats moet maken.

  Het trainen gaat inmiddels vanzelf, maar op het mentale vlak is de begeleiding nog vaak hard nodig. Geen enkel chemomaatje wordt ontzien en Bernadette en Nathalie verstaan hun vak als geen ander. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij hen ben terechtgekomen, want was dat niet het geval, dan was ik nooit zover gekomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply