Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Het belangrijkste goede voornemen blijft: afvallen!
  Rate this post

  Op de vraag wat iemands belangrijkste goede voornemen is, scoort het antwoord ‘afvallen’ wederom het hoogst. ‘Me minder druk maken’ lijkt aan een opmars bezig. Dit voornemen stijgt voor het tweede jaar op rij en eindigt als derde belangrijke voornemen, na ‘meer bewegen’.

  Eigenlijk kan de top 3 van voornemens niet zonder elkaar. Om af te vallen, zul je niet alleen gezonder en bewuster moeten gaan eten, maar ook meer moeten gaan bewegen. Door gezonder en minder te eten, wordt je energie-inname minder en door te bewegen wordt je energiebehoefte hoger. Om af te vallen moet je ervoor zorgen dat de energie-inname lager is dan de energiebehoefte.Als je je te druk maakt, heb je meer stress en daardoor zal je lichaam meer adrenaline aanmaken. Als je te lang een te hoog adrena­lineniveau hebt, zal dit hormoon je vetverbranding niet meer stimuleren. Daarnaast wordt bij te lang durende stresssituaties ook extra het hormoon cortisol aangemaakt. Beide zorgen ervoor dat je sneller vet zult opslaan.

  Hoe kun je heel eenvoudig je energie-inname verlagen? Begin door het weglaten van niet alleen geraffineerde suikers (kristalsuiker, rietsuiker enzovoort) en geraffineerde koolhydraten (witbrood, pasta, witte rijst enzovoort), maar vooral ook van de verborgen suikers uit je voedingspatroon. Bijna alle kant-en-klaarproducten die je koopt in een potje, zakje of pakje zitten vol suiker. Maak dus zelf je maaltijden klaar. Neem geen frisdrank, koekjes en andere snacks. Suikers geven een snelle boost, maar zorgen voor een productie van insuline en te veel insuline in je bloed en cellen zorgen ervoor dat je lichaam stopt met het verbranden van vet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply