Rate this post
 • Bellen vanuit het buitenland, zo doe je dat!
  Rate this post

  Bij sommige zaken kun je denken; waarom is dat nog niet eenvoudiger geregeld? Mobiele telefonie vanuit het buitenland is hier een voorbeeld van. Zodra je over de grens bent gelden er andere tarieven en voorwaarden. Iets om goed op te letten, want je zult niet de eerste zijn die een dikke rekening achteraf krijgt. Een dikke domper na een welverdiende vakantie. Maar hoe je toch online en bereikbaar kunt zijn vanuit het buitenland? Lees snel verder.

  Wifi?
  Veel mensen storten zich acuut op de wifi wanneer ze in het buitenland zijn. Zeker een aanrader om de kosten overzichtelijk te houden, maar pas hier wel mee op. Wanneer je bijvoorbeeld een iphone 12 hebt zul je zien dat er bij onbetrouwbare netwerken vaak al een melding verschijnt. Maar dit is niet altijd en bij iedere telefoon zo. De gevolgen van een onbetrouwbaar wifi netwerk kunnen groot zijn. Het kan ervoor zorgen dat er mensen met verkeerde bedoelingen toegang krijgen tot jouw telefoon. En dat wil je natuurlijk niet. Dus gebruik zeker wifi in het buitenland, maar pas op met openbare en onbetrouwbare netwerken.

  Binnen of buiten EU
  Tegenwoordig maakt het voor je databundel groot verschil of je binnen op buiten de EU op reis bent. Er is namelijk op Europees niveau de afspraak gemaakt dat data overal gebruikt moet kunnen worden voor hetzelfde tarief. Dat houdt in dat je in Spanje ook gewoon je data mag gebruiken. Ben je veel buiten de EU? Dan is het aan te raden een lokale simkaart te kopen en deze in je telefoon te doen. Hier houd je de kosten beheersbaar mee en kun je wel gewoon bellen. Je hebt dan wel tijdelijk een ander nummer, maar dat weegt niet op tegen de belkosten die er anders ontstaan. Wat voor abonnement je dan in Nederland moet hebben? Het is zonde om een abonnement te hebben met veel data en minuten wat je vervolgens nauwelijks gebruikt omdat je veel uit het land bent. Een prepaid abonnement is hiervoor de oplossing. Veel mensen weten dit niet, maar deze abonnementen zijn nog steeds te koop!

  Kortom, er wordt altijd gezegd dat je je goed moet voorbereiden zodra je op reis gaat. Dat is heel erg waar, maar van het aspect van mobiele telefonie wordt nog te weinig bij stilgestaan wat resulteert in hoge kosten achteraf. Door vooraf een inschatting te maken van de benodigde data en minuten -inclusief jouw specifieke reisplannen- zorg jij ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply