Rate this post
 • ‘Bemer bracht de zon weer terug in mijn leven’
  Rate this post

  Tien jaar geleden werd ik plotseling geconfronteerd met reuma in combinatie met psoriasis, en dat was best wel schrikken. Dan ga je een behandeltraject in met medicatie, injecties enzovoort, maar helaas: niets sloeg aan.

  Plotseling heb je toch baat bij een behandeling met biologicals. Daar was ik enorm blij mee. Maar dit was van korte duur; na drie maanden kreeg ik hier een heel vervelende allergische reactie op die ik bijna met het leven heb moeten bekopen: een algehele pustolosa-uitbraak waar 80% van mijn huid door was aangetast. Iets wat resulteerde in dagelijks een stoffer en blik vol met huidkorsten en schilfers die rond om mijn ziekenhuisbed lagen. De sepsis die daar dan ook nog eens op volgde, en zware antibiotica-infusen die meer dan noodzakelijk waren, maakten van mij ook nog eens een Michelinvrouwtje. Tweeëneenhalf jaar heeft het geduurd voordat ik hier weer redelijk bovenop was en voor halve dagen aan het werk kon. In deze periode was ook nog eens een traject langs de psychiater nodig om het nodige te kunnen verwerken.

  Jaren van overleven gaan voorbij en het leven is eigenlijk helemaal niet leuk meer. Een geleidelijke achteruitgang, vooral ook in mobiliteit. Om wanhopig van te worden! Plotseling diende zich dan toch nog een redding aan. Ik voelde mij later als een schipbreukelinge die op het allerlaatste moment nog een reddingsboei toegeworpen had gekregen en toch twijfelde of ik deze nog wel moest pakken. Maar ik pakte hem, en vandaar dit verhaal om je deelgenoot van mijn gelukkige keuze te maken. Maar wel met een doel! Deze vasomotie-therapie heeft mij ontzettend geholpen, maar kan heel veel mensen helpen om de gezondheid te verbeteren en/of pijnklachten te verlichten. En ja, dan ben je opeens Bemer-ambassadeur, want hier moet gewoon iedereen van horen.

  Deze therapie kun je heel goed zelf privé inzetten naast reguliere behandelingen, en het doet wat de leverancier en uitvinder vermeldt. Het is helaas nog steeds hard nodig om deze kennis hierover te delen, want zovelen kunnen net als ik weer een fijner dagelijks leven tegemoet zien. Inmiddels, na twee jaar, ben ik een ervaren gebruiker en heb ik ook anderen met deze therapie laten kennismaken. De mooiste ervaring was wel iemand met ernstige chronische Lyme, die net als ik een grote vooruitgang mocht ervaren. Maar ook nog heel veel anderen met ernstige pijnklachten. Het is echt broodnodig dat iedereen deze kennis deelt met degenen die hier nog onbekend mee zijn, en hun gezondheid zo van harte terug wensen, ook al is het soms nog maar voor een klein stukje.

  De werking van deze Bemer-therapie is erop gebaseerd dat het zelfherstellend vermogen van je lichaam ­gestimuleerd wordt. Het werkt echt en heeft zelfs geen nare bijwerkingen!

  – Jannie Hanemaaijer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply