Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ben jij gezond zwanger?
  Rate this post

  Zwanger zijn vergt nogal wat van je lichaam. Eigenlijk is het net topsport. Het is een prachtige ervaring maar het kan ook erg zwaar zijn. Er groeit een nieuw mens in je lichaam en dat is natuurlijk niet niets. Je moet voor een langere periode dus niet alleen zorgen dat jij gezond bent, maar ook je baby.

  Alle cellen van de baby moeten worden opgebouwd uit voedingsstoffen die afkomstig zijn uit jouw lichaam. Jij bent dus verantwoordelijk voor de groei van jouw kindje. En een gezonde groei van jouw baby is niet zo vanzelfsprekend als je nu misschien denkt. Er komt namelijk nogal wat bij kijken…

  Bouwstenen
  Tijdens de zwangerschap heb je extra nodig van bepaalde voedingstoffen. Vooral eiwitten zijn erg belangrijk. Veel vrouwen krijgen over het algemeen al te weinig eiwitten binnen, de kans is dus groot dat wanneer je zwanger wordt, dit tekort alleen maar groter wordt. Maar ook voldoende calcium, mineralen en vitamines zijn van belang. Foliumzuur is hier een bekende van. Vetzuren bevorderen de groei van de hersenen. Zorg dus dat je voldoende noten, zaden, visolie en olijfolie binnenkrijgt.

  Tekort
  Een tekort aan juiste voedingstoffen kan voor verschillende lichamelijke klachten zorgen. In je lichaam krijgt een baby namelijk altijd voorrang. De voedingsstoffen die er dus zijn, gaan naar je baby. Het gevolg is dat jij bij een tekort op de blaren moet zitten. Maar wanneer er zelfs voor je kindje geen voedingsstoffen meer zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de groei van je baby.

  Voorkom klachten
  Veel mensen denken dan vergeetachtigheid, krampen, stemmingswisselingen, pijn, hoge bloeddruk op zwangerschapsdiabetes er nou eenmaal bijhoren. Maar vaak zijn al deze klachten het gevolg van een tekort aan een of meerdere voedingsstoffen. Deze zijn dus makkelijk te voorkomen, zolang je maar zorgt voor een volledig voedingspatroon. Een ander voordeel van gezonde voeding, is dat het herstel na de bevalling een stuk sneller zal gaan. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel jij jouw lichaam wilt helpen tijdens je zwangerschap.

  Wat is gezond eten eigenlijk?
  Gezond eten is geen vast begrip. Het verschilt namelijk per persoon en per situatie wat gezond eten nou eigenlijk precies is. Wanneer je zwanger bent, geldt er dus een andere definitie van gezond, dan voor die tijd. Het kan dus zeker geen kwaad om je daarin te verdiepen. Zeker nu je tijdens je zwangerschap verantwoordelijk bent voor de gezondheid van twee personen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply