Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Ben jij ook druk, druk, druk?
  4/4 - (1 stemmen)

  Ben jij ook druk met van alles? Veel doen is best lekker, want het geeft je focus en levert resultaat. En je voelt je nuttig. Toch heeft al die drukte ook minpunten. Het idee dat er steeds iets bereikt moet worden, levert vaak spanning op. En onrust, want zoals het nu is, is blijkbaar niet goed genoeg.

   
  ‘Ik ren, dus ik ben’, zegt mindfulnessleraar Frits Koster. We vinden doen zo belangrijk; we lijken er ons bestaansrecht aan te ontlenen. Veel doen werkt ook verslavend. Zelfs als we moe zijn, kunnen we er nauwelijks mee stoppen. Zo draaien we maar door tot we zijn uitgeput. En onze focus op hoe het straks moet worden, maakt dat we ons leven nu missen.
  En dat is oneindig zonde, want je leeft nu. Dat kun je ervaren door vaker te stoppen met doen en simpelweg te zijn. Met je aandacht er bewust bij, beleef je je leven nu. Zonder dat het anders hoeft, gewoon zoals het nu is. Je gebruikt al je zintuigen en voelt dat je leeft. Je denkgeest wordt rustiger en je kunt ontspannen en herstellen. Eenvoudig omdat er niets anders hoeft, maar het oké is zoals het is. Mindfulnesstraining helpt je om je leven nu te beleven. Je leert te schakelen tussen de doe- en zijnstand, zodat je beide manieren wijs kunt inzetten: doen om ergens te komen en zijn om ergens te zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply