Rate this post
 • Ben jij ook een stresskip?
  Rate this post

  Wie is er nou nooit gestrest? Wie is er nooit moe? Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die ‘Ik!’ zullen zeggen. En als dat af en toe een keer het geval is, doordat het een tijdje druk was of doordat er eenmalig iets gebeurde, is dat niet erg. Maar als je steeds gestrest blijft?

  Misschien weet je al lang dat je een stresskip bent en wil je alles onder controle houden. Maar hoe laat je dat los? Je bent misschien wel jaloers op de kat, die zo heerlijk ontspannen ligt te genieten in het zonnetje. Maar hoe kun je dat zelf doen: ontspannen en genieten?

  Door al die stress kun je allerlei lichamelijke klachten krijgen, je wordt misschien verdrietig of zelfs bang, je weet niet meer hoe je eruit komt, wordt moe van alles en misschien ook wel van jezelf. Je hebt psychosomatische klachten.
  En wat dan? Hoe kom je weer lekker in je vel?

  Luisteren naar je lichaam
  Je lichaam is je allerkostbaarste bezit en gaat je hele leven met je mee. Het geeft je alle informatie die je nodig hebt over jezelf. Alles wat je denkt en doet is belangrijk voor hoe je je voelt, en dat voel je in je lichaam. Wat ik in mijn werk doe, is helpen om de signalen van het lichaam te leren begrijpen, zodat je je bewust wordt van wat er in je lichaam gebeurt in bepaalde situaties. Ervaren en voelen wat het lijf wil zeggen. Ik help je om naar je lichaam te luisteren, naar jezelf te kijken en naar je leefomgeving. Je gaat jezelf weer begrijpen en komt in je eigen kracht.

  Weer in balans komen
  Ik vind het geweldig om mensen te helpen om hun leven weer in eigen handen te nemen. Het is prachtig om te zien dat iemand stukje bij beetje weer thuiskomt bij zichzelf, steeds meer ontspant en in balans komt. Soms duurt dat een tijd en soms gaat dat heel snel. Het is heerlijk als er steeds meer energie is om leuke dingen te doen. Als het weer lukt om te slapen. Als de flexibiliteit om met stress om te gaan steeds groter wordt en de belastbaarheid toeneemt.
  Een vraag die ik vaak stel, is ‘Het gaat nu goed met je. Hoe doe je dat?’ En het antwoord is dan: ‘Nou, gewoon…’. Wat eerst zo onbereikbaar leek, gaat dan eigenlijk vanzelf. In plaats van geleefd te worden, zit je weer voor in de bus en heb je het stuur weer in eigen handen.

  Vergoeding en verwijzing
  Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft een specialisatie gedaan na de opleiding fysiotherapie. Vergoeding gebeurt volgens de polisvoorwaarden van de zorgverzekering. De therapie valt onder ‘fysiotherapie’. Er is geen verwijzing nodig van de arts; je kunt gewoon bellen naar de praktijk en een afspraak maken.

  -Bouwina Wiersema-
  psychosomatisch fysiotherapeut

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply