Rate this post
 • Je bent wat je eet
  Rate this post

  ‘Wat dan ook de vader van de ziekte is, de moeder is altijd verkeerde voeding’, is een bekende uitspraak van de Griekse arts Hippocrates (460-370 v. Chr.). Het inzicht dat voeding een belangrijke rol kan spelen bij geneeskunde, was dus al vroeg bekend. Bij orthomoleculaire geneeskunde ligt de nadruk op het eten van de júíste voeding. Het doel is om zoveel mogelijk nuttige en goede voedingsstoffen binnen te krijgen, en zo min mogelijk schadelijke.

  oop je op dit moment rond met die eeuwige buikklachten of aanhoudende migraineaanvallen? Wil je gezonder gaan leven en meer op je voeding letten? Open je ogen eens voor orthomoleculaire geneeskunde, het kan jou misschien van die vervelende klachten afhelpen.

  Wat is orthomoleculaire geneeskunde?
  Bij deze vorm van geneeskunde worden alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam, natuurlijke stoffen dus. Wanneer je een behandeling ondergaat, worden er optimale hoeveelheden voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en belangrijke vetzuren toegediend. Er wordt op cel- en molecuulniveau gekeken welke voedingstoffen een positieve invloed hebben. Omdat er met stoffen wordt gewerkt waar het lichaam bekend mee is, komen bijwerkingen en schade aan het lichaam niet tot nauwelijks voor.
  Een behandeling wordt vaak gecombineerd met een bepaald voedingsadvies, hierbij kun je denken aan voeding zoals vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden. Maar ook voedingssupplementen, zoals vitamine D, of magnesium spelen een rol.

  Niet alleen gezond eten
  Jouw voeding staat dus centraal bij dit type geneeskunde. Maar naast gezond eten en de benodigde aanvullingen op dat gebied, is het ook van belang om genoeg te bewegen en voldoende ontspanning te hebben.

  Ben je op zoek naar een Orthomoleculair arts? Sicco Weertman van BodySwitch Amsterdam is hierin gespecialiseerd. Naast ziektepreventie, pakt Sicco op een natuurlijke en gezonde manier de oorzaken van aanhoudende (chronische) klachten aan. Denk hierbij aan het prikkelbare darm syndroom, overgewicht, diabetes, reuma, hart- en vaatziekten en vermoeidheidsproblematiek. Dit doet hij op basis van intensieve coaching én persoonlijk op maat gemaakte adviezen op het gebied van beweging, voeding en voedingssupplementen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply