Rate this post
 • Jij bent… en jij wilt…
  Rate this post

  Op je werk ben je loyaal en flexibel: je laat zien dat jij je goed kunt aanpassen. Herken jij je hierin? Vooral vrouwen zijn er goed in om het andere mensen naar de zin te maken en komen daardoor vaak te weinig op voor eigen belangen. Ook jij mag aan­geven wat je wil en je positie innemen!

  En waarschijnlijk weet je dat als je helder voor ogen hebt wat je wil en waar je goed in bent, het gemakkelijker is om jouw positie in te nemen. En als je de juiste rol oppakt die past bij jouw kwaliteiten en binnen een organisatie die bij je past, is het nog eenvoudiger. Maar wat als dit niet het geval is? Wat doe je als je merkt dat je te weinig energie hebt en weinig energie uit je werk haalt? Dan biedt een loopbaan­traject een oplossing.

  Jouw waarden boven water
  Een loopbaancoach kan jou helpen bij problemen als ‘ik vind van alles leuk, maar kan niet kiezen’ en ‘ik probeer al lang iets anders te vinden, maar het lukt me niet.’ Een loopbaancoach begeleidt je op basis van 3 kernvragen: ‘Wie ben ik? Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’Deze insteek hanteert loopbaancoach Marie-Louise van Dechesne Personal Coaching ook. Zij maakt je bewuster van je waarden, je motivatie, je kwaliteiten en je ambitie. Ze bespreekt samen met jou in wat voor organisatie je het beste tot je recht komt, zodat je weet je welke vervolgstap je moet nemen en je hiertoe meer gemotiveerd bent. Na een intake voert zij bij iedereen een drijfverenanalyse uit. Hieruit blijkt wat jou motiveert en waar je energie van krijgt. Het wordt ook duidelijk wat jouw normen en waarden zijn. Marie-Louise vindt dit erg belangrijk, want als jij keuzes maakt vanuit een levenswijze die écht bij jou past, zul je uit die keuzes ook meer voldoening halen.

  Gesprekken en oefeningen
  Functioneer jij beter in teamverband? Verlang je naar een organisatie waar je meer jezelf kunt zijn? Ook de antwoorden op dit soort vragen zijn belangrijk. Door middel van gesprekken en oefeningen komen jouw kwaliteiten en verlangens naar voren. Hoe ver je met jouw loopbaancoach de diepte in duikt, is aan jou. Sommige mensen vinden de vraag prachtig hoe zij met hun leven een bijdrage kunnen leveren, terwijl anderen zich daar te nuchter voor voelen. Marie-Louise kijkt zowel naar jouw ‘ik’ als naar de context waarbinnen je (graag) werkt. Dankzij Marie-Louise haareigen levens- en werkervaring weet zij haarfijn de vertaalslag naar de arbeidsmarkt te maken. Ze heeft ervaring binnen verschillende branches en vakgebieden, zoals marketing, sales, overheid en zorg. Haar advies: bewaak je eigen grenzen, voorkom een burn-out en schakel op tijd een loopbaancoach in.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply