Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je bent meer dan een ziek lichaam
  Rate this post

  Ziekte haalt je uit je evenwicht, en zeker kanker voelt levensbedreigend en vormt een zware geestelijke belasting. Daarbij kunnen onzekerheid en angst voor de terugkeer van de kanker het vertrouwen in je lichaam en jezelf flink ondermijnen. Yoga helpt je om in contact met jezelf te blijven, zodat de grond niet onder je voeten verdwijnt en gevoelens als angst niet met je op de loop gaan.

  Helende yoga is een speciaal ontwikkelde vorm van yoga die door middel van zeer milde bewegingen, houdingen en adem de verbinding tussen je lichaam en jezelf laat ervaren, waardoor voelbaar wordt dat je meer bent dan een ziek lichaam.
  Door de oefeningen met aandacht te doen, ben je op een verzachtende manier bezig met je lichaam, wordt het rustiger in je hoofd en ontstaat er ruimte voor ontspanning, maar ook voor het voelen van levenskracht. Alleen in ontspanning krijgen lichaam en geest de gelegenheid zich te herstellen.De lessen zijn opgebouwd rond een thema, met als rode draad de opbouwende kracht van vertrouwen. De oefeningen zijn eenvoudig, mild en verstillend van aard. De inwerking en doorwerking van de minieme bewegingen zijn kalmerend voor lichaam en geest, en hebben tevens een verzachtende werking op pijn.
  Iedere deelnemer gaat uit van de eigen mogelijkheden van dat moment en doet mee met datgene wat goed voelt. Ervaren en genieten staan centraal en niet het kunnen en presteren. De lessen worden gegeven op de stoel en de mat, en vinden deels plaats in het Toon ­Hermans Huis Amersfoort.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply