Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Benut je talenten optimaal
  Rate this post

  Had jij er op school altijd last van dat je oplossingen moeilijk kon verwoorden en vonden anderen jou daardoor dom? Of heb je er wel eens last van dat, als je afgeleid raakt, je afspraken vergeet, waardoor anderen denken dat je niet geïnteresseerd bent? Beelddenkers lopen vaak tegen uitdagingen aan.

  Je hebt lijndenkers en beelddenkers. Omdat het onderwijssysteem op lijndenkers is ingericht, komen de kwaliteiten van beelddenkers niet goed naar voren en voelen zij zich vaker gestrest. Beelddenkers hebben vaak last van faalangst en een negatief zelfbeeld. Dit kan zelfs leiden tot een burn-out.

  Beelddenkers
  We hebben twee hersenhelften. Lijndenkers verwerken taal in hun linkerhersenhelft. Dit is de taalkant. Beelddenkers verwerken taal aan de rechterhersenhelft. Dit is de kant waar emotionele en visuele connecties worden gelegd.  Een beelddenker krijgt bijvoorbeeld meerdere visuele associaties bij het horen van een woord, terwijl een lijndenker dit niet heeft. Ook ziet een beelddenker vele conclusies en is er geen duidelijk begin- en eindpunt. Helaas komt hierdoor vaak miscommunicatie tussen lijndenkers en beelddenkers voor.

  Het beste uit jezelf halen
  Merk jij dat je in je studie, werk of relatie tegen deze problemen aanloopt? Dan kun je terecht bij Mirjam ­Roemeratoe-Flipse van Praktijk Munay-Ki. Zij is ervaringsdeskundige op dit gebied en kan jou helpen om de tools te vinden die jou helpen om het beste uit jezelf te halen.
  Zo sta jij weer stevig in je schoenen en kunnen jouw ­kwaliteiten en talenten benut worden. Je leert om zélf problemen om te buigen naar uitdagingen.

  PowerCoaching bij AD(H)D
  PowerCoaching is een combinatie van psychoeducatie, cognitieve gedragstherapie en coaching, waarbij de  cliënt leert om zijn zelfstandigheid te vergroten.  De begeleiding is afgestemd op het individu, en is zó op­gezet, dat de cliënt gemotiveerd blijft om het programma  succesvol af te ronden.

  Mirjam werkt ook in Medisch Centrum Kinderplein  (www.mckinderplein.nl) in Rotterdam en Zeeland, een multidisciplinair medisch centrum voor kwaliteit van leven. Bovendien is Mirjam contactpersoon voor de lotgenotencontactgroep voor de vereniging Impuls en Woortblind en is aangesloten bij de European Brain Employers.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply