Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bereid je voeten voor op de lente
  Rate this post

  De lente komt, met langere, zonnige dagen. Alles in de natuur komt weer tot leven. Laten we daarom ook onze voeten erop voorbereiden om mooi en stralend zichtbaar te zijn.

  Als we ouder worden, vindt verandering plaats, vooral bij de nagels, tenen en voeten. Omdat de voeten zich het verst van het hart bevinden, worden ze het snelste aangetast. Door onder andere aderverkalking stroomt het bloed niet meer goed, met alle gevolgen van dien. ­Voorbeelden:
  – Omdat de nagels niet genoeg zuurstofrijk bloed krijgen, gaan zij uiterlijk veranderen. Zij nemen een tunnel­vorm aan, met als gevolg dat ze gaan ingroeien en heel veel pijn veroorzaken.
  – Mycose (of, in de volksmond: ‘zwem­schimmel’) gaat ook de voeten aantasten. De nagels worden bros en dik, en als er niets gedaan wordt, gaat de schimmel ook de nagelwortel aantasten.
  – Ook de tenen en gewrichten gaan veranderen, in hallux valgus (bij de grote teen) of in hamertenen, met als gevolg dat grote drukplekken ontstaan met veel eelt en vaak likdoorns die heel pijnlijk zijn.
  Daarom is het aan te bevelen om de pedicure te bezoeken. Olga kan na een zorgvuldige voetanalyse samen met jou een voetbehandelplan maken. Daarin staat bijvoorbeeld:
  – Het plaatsen van een nagelbeugel, om de ingroeiing te stoppen en de nagel haar oorspronkelijke vorm terug te geven.
  – Het uitvoeren van een zorgvuldige behandeling voor nagel / voetschimmel.
  – Het bouwen van een nieuwe nagel, die niet te onderscheiden is van een eigen nagel.
  Is jouw voet een risicovoet, dan kun je ook bij Olga terecht voor behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply