Rate this post
 • Bereid je voor op de komst van je kleintje
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je kindje. Je kijkt uit naar de geboorte omdat je dan eindelijk je kleintje in je armen kunt houden. Maar wist je dat je al ver vóór de bevalling, zodra je de eerste bewegingen van je kind gaat voelen, contact met dat kleine wezentje in je buik kunt opbouwen?

  Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is al mogelijk vanaf ongeveer de 20ste week, wanneer je als moeder de eerste bewegingen van je kind gaat voelen. Je leert hoe je je kindje optimaal kunt dragen in je schoot en hoe je met de moeilijke momenten tijdens het geboorteproces kunt omgaan. Vooral je partner krijgt een actieve en belangrijke taak om jou tijdens de zwangerschap en de geboorte te helpen. Stapsgewijs zullen de verschillende zaken als houding, het opvangen van de pijn tijdens de ontsluitingsfase en het persen aan de orde komen. Hierdoor leer je om, samen voelend, het geboorteproces van jullie kindje te begeleiden.
  Na de geboorte vindt het laatste stuk van de begeleiding plaats, zodat het contact dat tijdens de zwangerschap is opgebouwd na de geboorte op dezelfde wijze voortgezet en uitgebreid kan worden. Je leert onder meer hoe je je kindje zó kunt oppakken, vasthouden en dragen, dat het zich veilig en geborgen voelt zonder in zijn vrijheid beknot te worden.
  De begeleiding wordt individueel gegeven en duurt 45 minuten per afspraak. In totaal zijn gemiddeld vijf of zes afspraken gebruikelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply