Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Berusting in de laatste levensmaanden
  4/4 - (1 stemmen)

  Jarenlang zorgde ik voor mijn kinderen en het huishouden en dat deed ik met veel toewijding. Wat ik al die jaren echter vergat, was de verzorging van mijzelf. Toen de kinderen uit huis gingen, besloot ik dat het tijd voor mij was! Op aanraden van een vriendin ging ik naar Reina voor een ontspanningsmassage. Complete ontspanning, liefdevolle handen en oprechte aandacht: ik vond het erg prettig en ging vervolgens iedere maand.

  Een jaar later ontdekte ik een knobbeltje in mijn hals: het bleek uitgezaaide kanker te zijn en de artsen gaven me hooguit nog een paar maanden. Ik viel in een diep dal en was wekenlang al mijn levenslust kwijt. Wat had het allemaal nog voor zin als ik er over een paar maanden toch niet meer zou zijn? Op een ochtend opperde mijn man: ‘Waarom ga je niet naar Reina voor een fijne massage, dat zal je goed doen.’ Ik snapte niet waarom hij dat zei. Wat had dat nu nog voor zin, ik zou toch doodgaan! Maar toen ik het idee een paar dagen had laten bezinken, besloot ik toch naar Reina te gaan. Ik wist dat zij vaker kankerpatiënten masseerde en ik hoopte dat de massage verlichting van mijn pijnklachten zou kunnen geven. Wat had ik te verliezen?

  Vredige laatste levensmaanden
  Reina stond voor me klaar, luisterde naar me en gaf me al haar energie en aandacht. Ze was ook duidelijk: de massage zou niet zorgen voor genezing, daar wilde ze geen misverstanden over laten bestaan. Wél kon de massage me helpen om de emoties rondom mijn ziekte enigszins een plek te kunnen geven en kon het ook de pijn verminderen. Het gaf me weer een sprankje hoop: zou ik mijn laatste levensmaanden hierdoor misschien iets vrediger kunnen doorbrengen?

  Berusting
  Inmiddels heb ik een aantal massages gehad en ik ben heel blij dat ik toch deze stap heb gezet. De vertrouwde handen van Reina zorgen ervoor dat ik de dagen na iedere massage iets minder pijn heb en steeds meer berusting kan vinden in mijn lot. Natuurlijk heb ik verdriet en ben ik geregeld bang. Het is en blijft loodzwaar om kanker te hebben en te weten dat ik nog maar kort op aarde ben. De massages geven mij echter iets heel waardevols: warmte, ontspanning en berusting. Dit neemt niemand mij meer af.

  – Hedy

  Massage bij kankerpatiënten
  Kankerpatiënten zijn lichamelijk en geestelijk vaak volledig uit balans. Massage zorgt niet voor herstel, maar kan wel helpen bij klachten als pijn, slapeloosheid, misselijkheid, angst en stress. Bij kankerpatiënten wordt een heel milde massagevorm toegepast die de overprikkeling in het zenuwstelsel dempt. Reina geeft massages in haar eigen salon. Als de cliënt door de ziekte zelf niet meer naar de salon kan komen, dan komt Reina de cliënt thuis behandelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply