Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bescherm jezelf tegen blauw licht
  Rate this post

  Waar denk jij aan als we het hebben over de oorzaken van anti-aging? Huidveroudering ontstaat niet alleen door een teveel aan zonlicht, luchtv­ervuiling, roken, stress, alcohol of de zonnebank. Wat we namelijk niet mogen vergeten, zijn elektronische apparaten.

  De huid veroudert tegenwoordig steeds sneller en dat komt door het nieuwe fenomeen ‘blauw licht’. Blauw licht komt van elektronische apparaten, zoals laptops, tv’s, tablets en mobiele telefoons, maar ook van de zon. Aangezien we bijna niet meer zonder onze elektronische apparaten kunnen, neemt de blootstelling aan blauw licht aanzienlijk toe. De bijbehorende risico’s worden steeds groter.

  Huidveroudering
  Wij huidspecialisten noemen dit blauwe licht van elektronische apparaten een ‘sneaky agressor’. Uit onderzoek is gebleken dat het sneller huidveroudering veroorzaakt en het ons lichaam in de war brengt. Bij teveel blauw licht ’s avonds en ’s nachts denkt het lichaam namelijk dat het overdag is, waardoor het geen melatonine en groeihormonen aanmaakt. Dit leidt tot huidveroudering en slaapproblemen. Het blauwe licht dringt de huid nog dieper binnen dan UV-A en UV-B en verhoogt de productie van schadelijke vrije radicalen. Een teveel aan blauw licht versnelt het proces van oxidatie, met ontstekingen en beschadigingen van onze huidbarrière tot gevolg. De huid is minder in staat om water vast te houden en is sneller vatbaar voor alle invloeden van buitenaf. Het gevolg hiervan is huidveroudering.

  Huidverbetering op celniveau
  Marloes: ‘Misschien zit je iedere dag achter een computer en kom je dus iedere dag volop in het blauwe licht. Daarom is het belangrijk om jezelf te beschermen. Er komen lang­zamerhand producten op de markt die echt gebaseerd zijn op het blauwe licht of het neutraliseren van vrije radicalen. Denk hierbij aan goede SPF-producten en voedingssupplementen. Daarnaast kan ik met de Photon-softlaser jouw huid op celniveau verbeteren. Je huid ver­oudert onder andere door een gebrek aan voldoende energie in de cellen. Cel-energie is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde, vitale en jonge huid. Met specifieke lichtgolven zorgt de laser voor het herop­laden van jouw huidcellen. Door de laserbehandeling activeren we de aanmaak van collageen en elastine en wordt je huid weer steviger en elastischer. Ik kan met de laser gericht werken en zelfs de cellen op spierniveau bereiken. Naast dat dit een zeer aangename behandeling is, staan we hiermee ook aan de basis van celverjonging.’

  Algehele boost
  ‘Ik kan de laserbehandeling combineren met de Collageen Booster, waardoor je het gevoel krijgt dat je op een onbewoond eiland in de warme zon ligt. Het krachtige licht van deze booster werkt door in de huid en maakt collageen aan. Hierdoor krijgt je huid haar stevigheid terug. Deze boost is ook geschikt voor de behandeling van stijve spieren: het geeft een algehele boost!, aldus Marloes. Bij Huidinstituut Etoile in Dronten vind je beschermings­producten die de huid ‘s nachts voeden en overdag beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is anti-aging, bescherming en correctie inéén.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply