Rate this post
 • Bescherm gevoelige oortjes
  Rate this post

  De oren van je kind zijn erg gevoelig. Wist je dat de ontwikkeling van het gehoor van kinderen doorloopt tot in de pubertijd? Een goed gehoor is belangrijk voor de ontwikkeling van de taal en ook erg belangrijk om goed te leren praten. Zorg er daarom voor dat de oren van je kind goed beschermd worden en neem geen risico’s met het gehoor van je kind. ­Vermijd lawaaierige omgevingen en kies desnoods voor een goede gehoorbescherming.

  In bepaalde ruimtes, zoals bijvoorbeeld een zwembad of badkamer, weerkaatst het geluid alle kanten op. Sommige kinderen kunnen daardoor overprikkeld raken of oorpijn krijgen van het geluid. Tijdens het zwemmen, maar ook bij het douchen, is bij kinderen de kans op een oorontsteking groter dan bij volwassenen. Dit kun je voorkomen door oordopjes voor je kind te laten maken. Deze worden overigens ook aangeraden wanneer er bij je kind buisjes in de trommelvliezen zijn geplaatst. Met de oordopjes komt er gewoonweg geen water meer in het oor. Ze zijn trouwens ook heel handig tijdens het douchen. De oordopjes zijn leverbaar in verschillende kleuren en gemaakt van materiaal dat blijft drijven in het water en dat is heel handig wanneer je kind de stukjes tijdens het zwemmen per ongeluk een keer verliest.

  Puur handwerk
  ‘De oordopjes worden helemaal op maat gemaakt, het is elke keer weer een stukje handwerk’, vertelt Ed Verhoef die van oorsprong goudsmid is en daardoor gewend is om zijn werkstukken tot in detail te verfijnen. ‘Voordat ik ze bij het kind aanmeet, controleer ik eerst of de gehoorgangen schoon zijn. Daarna plaats ik een heel klein watje in de gehoorgang, waarna ik het afdrukmateriaal in het oor spuit. Het duurt ongeveer een kwartier voordat het materiaal is uitgehard en daarna haal ik de afdruk weer uit het oor.’

  Concentratieproblemen
  Oordopjes kunnen ook goed van pas komen wanneer je kind snel is afgeleid. In een klas vol kinderen en geluiden kan het moeilijk zijn om je te concentreren. Met oordopjes in kan je kind zich even afsluiten van de wereld om zich heen waardoor het makkelijker wordt om zich op het schoolwerk te concentreren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply