Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bescherm je huid
  Rate this post

  Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. De verwachting is dat een op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven.

  Het aantal mensen met huidkanker groeit. Doordat mensen steeds ouder worden, en daardoor meer zon op hun huid hebben gehad, neemt het aantal mensen met huidkanker toe. Een andere oorzaak is dat mensen steeds vaker op zonvakantie en wintersportvakantie gaan. Daardoor worden ze meer blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Goed insmeren met zonnebrandcrème is heel belangrijk. Vooral de huid van kinderen is nog kwetsbaar en daardoor gevoelig voor UV-stralen. Maar ook mensen die veel fietsen, buiten werken of mannen die kalend zijn, moeten UV-werende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door zonnebrandcrème te smeren of een petje op te doen.

  Behandeling op maat
  ‘Op onze polikliniek Dermatologie zien we steeds vaker patiënten met langzaam groter wordende plekken die eerder niet aanwezig waren, slecht genezende wondjes of veranderde moedervlekken’, vertelt Gerda van der Wier, dermatoloog bij Treant Zorggroep. ‘Gelukkig kunnen veel mensen die bij ons op het spreekuur komen, rekenen op een goede uitslag.’ Maar ook als de uitslag niet goed is, zijn patiënten bij de dermatologen van Treant in goede handen. ‘We beschikken bij Treant over een ervaren team van dermatologen dat huidkanker goed kan herkennen. Indien nodig wordt er een stukje weefsel afgenomen om tot de juiste diagnose te komen. Bovendien bieden we een uitgebreid pakket aan behandelingen, zodat elke patiënt een behandeling op maat kan krijgen. Elk jaar doen we als dermatologen van Treant graag mee aan de Nationale Huidkankerdag. In ons ziekenhuis wijzen we mensen deze dag op de risico’s van de zon en geven we tips voor het beschermen van de huid. Ook laten we mensen zien hoe ze zelf hun huid kunnen controleren op verdachte plekjes. En natuurlijk kijken we naar plekjes die mensen niet vertrouwen. We kunnen ze dan of geruststellen of, mocht het nodig zijn, actie ondernemen.’

  Verandering op de huid
  Het zelf controleren van je huid is heel belangrijk. De meest voorkomende aanwijzing voor huidkanker is een verandering op de huid, zoals een ruw plekje dat niet weggaat, een wondje dat niet geneest of een verandering in de kleur of grootte van een al bestaande huidafwijking. Als dat het geval is, ga dan altijd naar de huisarts.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply