Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bescherm je huid in de winter
  Rate this post

  Bescherming van de huid in de winter is ietsje anders dan in de zomer, aangezien de weers­omstandigheden nogal variëren, en dus is het zaak om je hierop voor te bereiden. Thalasso-therapie is dé manier om de zomer ook in de wintermaanden naar je toe te halen!

  De huid maakt van zichzelf een beschermlaag aan tegen invloeden van buitenaf, maar er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor de huid toch een beetje hulp nodig heeft. Oorzaken zijn onder andere temperatuursverschillen binnen en buiten, hevige wind, koud weer, lage vochtigheid en centrale verwarming.

  Weldaad voor de huid
  Thalasso-therapie, oftewel zeewatertherapie, ontleent haar naam aan de oergodin Thalassa van de zee. De Thalasso-cultuur is het meest bekend in het buitenland, zoals de kust van Bretagne in Frankrijk. Hier is de concentratie van de Atlantische Oceaan zeer hoog aan minerale zouten, sporenelementen en proteïnen. Met name voor de huid, spieren en gewrichten is deze therapie een weldaad. De genezende werking is voornamelijk te danken aan het feit dat ons bloedplasma een bijna identieke samenstelling heeft aan zowel zeewater als mineralen, zouten en sporenelementen (vitamine A, D, E, K en de B-groep).

  Wellness van lichaam en geest
  STUDIO estetica werkt al jarenlang met diverse lichaamspakkingen, variërend van manuele massages tot zeezout-, algen- of modderpakkingen. De Thalasso-therapie is in opkomst in de laatste jaren vanwege haar totaliteit aan indicaties. Denk aan reuma, cellulite, huidveroudering, psoriasis enzovoort. Ze hebben allemaal een positieve werking op ontgifting, het zuiveren van de huid en het verbeteren van de vochtigheidsgraad. Dit totaalplaatje zorgt voor wellness, zowel van lichaam als van geest!

  Algenpakkingen
  De algen waar STUDIO estetica mee werkt (let wel: er zijn meer dan 1100 soorten!), zijn met zorg gekozen: met name de fucus- en laminaris-alg, gecombineerd met zeewier. Deze synergie zorgt voor een enorm hoge concentratie aan magnesium, jodium en calcium. Ook wordt de natuurlijke natrium-kaliumpomp in ons lichaam positief gestimuleerd, wat zorgt voor de noodzakelijke balans.
  Door het op een natuurlijke manier drogen, alsmede een biotechnologisch systeem van verpulvering (‘micronized’), wordt een algenconcentraat gevormd dat het nog levende cataplasma van de alg conserveert. Op het moment van toepassing met zeewater vormt zich een lobbige massa die in de huid wordt gemasseerd en in 30 minuten ook daadwerkelijk opgenomen wordt! Deze herkenning tot opname wordt geregeld door zogenaamde ‘liposomen’, die als transportmiddel dienen naar de ondergelegen huidlagen. Ter afsluiting van de pakking wordt de huid gemasseerd met een crème op basis van oceaanwaterextracten. Het resultaat is een mooie, soepele huid boordevol mineralen en vitamines.

  STUDIO estetica werkt uitsluitend met producten van Dermophisiologique. Die zijn B-corporation-gecertificeerd, het beste voor de huid en het beste voor het milieu.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply