Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Bespaar op je energierekening met deze 3 tips
  4/4 - (1 stemmen)

  Het zal je niet zijn ontgaan; besparen op energie wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee is het deze winter extra fijn als je kunt bezuinigen. Maar hoe kun je het beste besparen op energie? En verdien je een eventuele investering snel terug of niet? In dit artikel geven we je onze 3 tips!

  1. Zonnepanelen

  Je hoort het al langer: met zonnepanelen kun je veel geld besparen op je totale energierekening. Het is daarom een slimme investering! Hoewel de gemiddelde terugverdientijd altijd rond de 7,5 jaar is, zal dit nu wat sneller zijn. Dit komt omdat de energieprijzen momenteel zo hoog zijn. Toch hangt dit ook af van verschillende factoren; zoals het aantal zonuren, de hoeveel zonnepanelen en de ligging van het dak.

  Wil je komende zomer zonnepanelen op je dak, dan raden we je aan om ze nu alvast te bestellen. De wachttijd is namelijk op dit moment lang. Denk aan ongeveer 6 maanden, voordat ze op je dak liggen.

  2. Ga van de gaskachel af

  Heb je momenteel een gaskachel/gashaard? Dan is het een goed idee om dit om te laten bouwen naar een speksteenkachel. Het voordeel van een speksteenkachel is dat het eenvoudig warmte opneemt en het daarna geleidelijk afgeeft aan de omgeving. Je kunt hierdoor met een paar uur stoken, genieten van 24 uur warmte.

  Heb je liever geen houtkachel? Dan is een elektrische sfeerhaard een goed alternatief. Als je kiest voor een elektrische haard, dan heb je lage verbruikskosten. Ook is er geen afvoerkanaal (meer) nodig en je stoot geen CO2 uit. Genoeg voordelen dus!

  3. Minder water verbruiken

  Als jouw water met gas wordt verwarmd, dan is het een slim idee om hierop te besparen. Wist je dat per huishouden 80% van het totale warm watergebruik door douchen komt? Dit is dan ook de reden dat je met korter douchen al veel kunt besparen. We douchen gemiddeld 9 minuten. Probeer dit terug te brengen naar 5 minuten. Hiermee bespaar je al snel een mooi bedrag en het is ook nog eens beter voor het milieu.

  Naast minder lang douchen, kun je ook voor een waterbesparende douchekop kiezen. Een normale douchekop laat ongeveer 9 liter water per minuut door. Bij een waterbesparende douchekop is dit ongeveer 7 liter. En het grootste voordeel: een waterbesparende douchekop is helemaal niet zo’n grote investering. Je kunt ze al krijgen vanaf € 20,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply