Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Besparen op je inboedelverzekering doe je met deze handige tips
  Rate this post

  Er bestaan verschillende manieren waardoor je kunt besparen op je dagelijks leven. Wist je dat het zeker de moeite waard kan zijn om eens te kijken naar je verzekeringen? Wanneer je al vijf jaar niet meer gekeken hebt naar de kosten van bijvoorbeeld je schadeverzekering of je inboedelverzekering, is de kans groot dat je te veel betaalt. Op je inboedelverzekering kun je gemakkelijk geld besparen, ook voordat je een keuze maakt waar je de verzekering gaat afsluiten. In dit artikel lees je enkele gemakkelijke en handige tips waarmee je wat extra geld overhoudt dat je kunt uitgeven aan leukere dingen dan je verzekeringen.

  Ieder jaar vergelijken
  Een van de belangrijkste tips is iets wat niet veel mensen doen: het jaarlijks vergelijken van verschillende aanbieders van de inboedelverzekering. Het kan namelijk maar zó zijn dat je huidige inboedelverzekering niet meer aansluit op jouw woonsituatie. Misschien ben je verhuisd of heb je afstand gedaan van enkele dure spullen. Veel Nederlanders denken dat het veel tijd kost om verzekeringen met elkaar te vergelijken, maar dit is zeker niet waar. Maak gebruik van een vergelijkingstool en je hebt binnen no time resultaat. Geef het een minuut of tien en je kunt heel veel geld besparen. Dat is je tijd zeker wel waard, toch?

  Verhoog je eigen risico
  Ga eens bij jezelf na hoe vaak je gebruik maakt van je inboedelverzekering. Misschien heb je je spullen voor een aardig bedrag verzekerd terwijl er eigenlijk nooit wat gebeurt. Natuurlijk moet je hier niet standaard van uitgaan, maar wellicht is het wel de moeite en het geld waard om je eigen risico te verhogen. Dat betekent weliswaar dat, áls er iets gebeurt, je meer geld moet betalen, maar dat je maandbedrag wel lager komt te liggen. In verhouding bespaar je op die manier vaak behoorlijk wat geld. Dit is ook een belangrijke bespaartip voor andere verzekeringen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt besparen op je zorgverzekering of je autoverzekering, is dit ook een goed idee.

  Per jaar betalen
  Nog een handige tip: mocht het lukken, betaal dan je premie voor de inboedelverzekering per jaar in plaats van per maand. Er zijn diverse verzekeraars die kortingen tot wel 3% aanbiedingen wanneer je ieder jaar het gehele jaarbedrag in één keer aftikt in plaats van maandelijks een laag bedrag. In verhouding ben je dus goedkoper uit, waardoor je weer wat extra geld overhoudt voor leuke dingen. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw verzekeraar of bank en bespaar direct op je inboedelverzekering. Ook deze tip geldt voor overige verzekeringen. Nu je toch bezig bent met het aanpassen of nakijken van de betaalwijze van je inboedelverzekering, kun je net zo goed beginnen met de andere verzekeringen.

  Combineer verzekeringen
  Het grote deel van de Nederlanders heeft meerdere verzekeringen. Denk maar eens aan een autoverzekering, een reisverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een zorgverzekering. Wanneer je al deze verzekeringen in één pakket met de inboedelverzekering combineert bij dezelfde aanbieder, profiteer je vrijwel altijd van korting. Ook hierbij geldt dat die korting tot 3% kan oplopen, wat op het gehele bedrag toch vaak euro’s kan schelen. Bekijk voor jezelf goed welke verzekeringen je nodig hebt en combineer ze in één pakket om op die manier geld te besparen op je inboedelverzekering.

  Juiste dekking
  Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten, kun je tussen twee dekkingen kiezen: allrisk dekking en een extra uitgebreide dekking. De allrisk dekking is in dit geval duurder, omdat je ook verzekerd bent voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Bij de extra uitgebreide dekking is dit niet het geval. Daarmee ben je alleen verzekerd voor de standaard dingen zoals brandschade, waterschade, stormschade, inbraak en diefstal. Heb je de allrisk dekking echt nodig? Of is een extra uitgebreide dekking voldoende? Bekijk de mogelijkheden en kijk vandaaruit of je kiest voor een allrisk inboedelverzekering of de extra uitgebreide optie.

  Huis met Politie Keurmerk Veilig Wonen
  Tot slot een handige bespaartip waar veel mensen niets van weten: wanneer je huis voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, ook wel ‘PKVW’ genoemd en dus op de juiste manieren beveiligd is, kun je bij sommige verzekeraars korting op je inboedelverzekering ontvangen. Hierbij kun je tussen de 5% tot 20% korting krijgen, wat je al gauw enkele tientjes per jaar kan schelen. Daarom is het zeker een aanrader om de beveiliging van je woning goed op orde te krijgen; natuurlijk in eerste instantie voor de veiligheid van jezelf, maar ook omdat je er geld mee kunt besparen op je verzekeringskosten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply