Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De beste Nederlandse pokerspelers aller tijden
  Rate this post

  Nederlanders schuiven overal ter wereld aan de pokertafels aan. Het is een interessant kaartspel met veel variatie, poker handen en een hoop prijzengeld. Het bekendste poker toernooi zijn toch wel de World Series of Poker toernooien. Spelers reizen de hele wereld over om hierbij te zijn. Dit zijn de beste Nederlandse pokerspelers aller tijden.

  Marcel Luske
  Luske is in 1953 geboren. De poker legende begon ver voor zijn 18e met poker spelen. Hij was het gezicht van verschillende Nederlandse pokerprogramma’s. Hij weet meer over het kaartspel dan wie dan ook in Nederland. Hij is zeer bekend geworden. Vooral een van zijn uitspraken: ‘give a little bit. Give a little bit of your chips to me’. Hij droeg altijd een omgekeerde zonnebril.

  In zijn poker carrière verdiende hij meer dan 5 miljoen dollar aan prijzengeld. Zijn beste prestaties waren tijdens de World Series of Poker in 2004. Hier bereikte hij de 10e plaats in het Main Event. In 2017 probeerde hij het nog een keer, maar toen eindigde hij als 23e.

  Lex Veldhuis
  Lex Veldhuis is de volgende generatie Nederlandse pokerspelers. Geboren in 1983 in Vlissingen. Hij groeide al snel uit tot een van de beste Nederlandse pokerspelers ooit. Hij begon aan de online pokertafels. Hij won duizenden euro’s en begon het spel echt leuk te vinden. Een poker gigant kreeg hem zover om een contract te tekenen. Hierdoor ging hij met televisieshows meedoen. Hij wordt nog steeds door het bedrijf gesteund en streamt zijn poker avonturen op Twitch. Het is onbekend hoeveel Veldhuis precies heeft gewonnen met online poker.

  Jorryt van Hoof
  Van Hoof is geboren in 1982. Zijn beste prestatie was in 2014. Toen haalde hij de finaletafel van het Main Event van de World Series of Poker. Na een spannende strijd eindigde hij als 3e. Dit was goed voor 3.8 miljoen dollar.

  Verder verdiende hij ook genoeg tijdens de Master Classics of Poker, Utrecht Poker Series en de EPT High Roller Series. Lex Veldhuis zou veel geleerd hebben van de instelling en speelstijl van Jorryt van Hoof.

  Ruben Visser
  Hij begon al heel vroeg met online poker spelen. Hierdoor kreeg hij een grote sponsordeal te pakken. Na twee jaar is de samenwerking echter gestopt. Ruben Visser won genoeg prijzen. Tijdens de EPT London wist hij €700.000 te winnen. Zijn allergrootste prijzenpot. Twee jaar later deed hij het ook goed tijdens de Master Classics of Poker en won 225 duizend euro. In 2017 gaf Visser aan te zijn gestopt met pokeren. Hij doet het nog voor de lol, maar houdt zich nu met andere dingen bezig zoals beleggen. Door al zijn grote winsten heeft hij erg veel geld. Hij is nu 33 jaar oud.

  Fatima Moreira de Melo
  Ook Fatima hoort in het lijstje van de beste Nederlandse pokerspelers. Na haar hockey carrière heeft ze zich op poker gestort. Ze was al snel erg goed in het spel en begon mee te doen aan de grote toernooien. Ze won geen miljoenen zoals de andere namen, maar was veel op tv te zien en speelde leuk poker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply