Rate this post
 • De beste start voor de kleine
  Rate this post

  De zwangerschap: een bijzondere periode in je leven! Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte van je kindje, is de verloskundige er voor jou. Ze begeleidt je bij vragen over je kinderwens en in je zwangerschap, bij je bevalling en de tijd daarna.

  Wij werken binnen onze praktijk in twee teams: Team Noordoost (gevestigd in Gezondheidscentrum De Mare in Alkmaar en Gezondheidscentrum de Vroonen in Sint Pancras) en Team Zuidwest (gevestigd in Gezondheidscentrum De Entree in Alkmaar). Je wordt door één van beide teams begeleid. Doordat wij werken in twee teams, krijg je met een klein aantal verloskundigen te maken. Wij benaderen de zwangerschap en geboorte vanuit een fysiologische blik: wij geloven in de eigen kracht en kunnen van de vrouw. Door onze continue en persoonlijke begeleiding hopen we met jou en je partner een vertrouwensband op te bouwen.

  Een gezonde leefstijl
  We geven je onder andere voorlichting over een gezonde leefstijl tijdens, maar het liefst ook al vóór je zwangerschap. Het is namelijk zó belangrijk om gezond te leven, omdat je een basis legt voor een heel nieuw leven! De levensstijl van de moeder heeft direct invloed op de gezondheid van de baby. Het is dus heel belangrijk dat je gezond eet, geen alcohol of drugs gebruikt en niet rookt. Wij proberen je daarin zo goed mogelijk te ondersteunen en je erover voor te lichten. We wijzen je op relevante websites en kunnen het stoppen met roken ook met je bespreken.

  Centering Pregnancy
  We bieden ook Centering Pregnancy. Hierbij houden we bijeenkomsten met een vaste groep, waarvan de vrouwen allemaal in dezelfde periode uitgerekend zijn. Tijdens een bijeenkomst doen we eerst de medische controles, daarna bespreken we onderwerpen die relevant zijn voor de zwangerschap, bevalling en ouderschap. De meerwaarde van de groep is het uitwisselen van persoonlijke ervaringen en het van elkaar kunnen leren. De vrouwen kunnen steun bij elkaar vinden en praten over alles wat bij een zwangerschap en ouderschap komt kijken. En de bijeenkomsten zijn nog leuk ook! Iedereen die dit wil, kan zich hiervoor aanmelden. De groepen starten rond de 14 weken zwangerschap en er zijn 10 bijeenkomsten, tot 34 weken zwangerschap. Hierna stopt het weer en gaan de vrouwen weer over in het reguliere schema.De bijeenkomsten zijn allemaal op een vaste dag en op een vast tijdstip. Om de paar weken starten bij ons nieuwe groepen. Er is geen wachttijd.

  Anticonceptie
  Een logische vervolgstap in het hele kinderwenstraject is het regelen van anticonceptie met of via de verloskundigen. Daarbij zijn wij expert in het vrouwenlichaam. Dagelijks onderzoeken wij vrouwen, en dan is het niet meer dan logisch dat wij bijvoorbeeld een spiraaltje plaatsen of een receptje voor de pil uitschrijven. Vrouwen vinden het vaak fijn om een spiraal te laten plaatsen door een vrouw, en de meeste vrouwen kennen ons al vanuit de zwangerschap.

  Wil je meer weten over onze praktijk kijk oponze website: www.verloskundigenalkmaar.nl

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply