Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De beste zorg voor jouw borsten
  Rate this post

  Heb je pijnlijke borsten? Komt borstkanker in je familie voor? Met al je vragen over je borsten kun je terecht bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. In dit gespecialiseerde ziekenhuis vind je een polikliniek voor vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker (ook bij zwangerschap en borstvoeding) en een poli voor vrouwen met goedaardige borstafwijkingen.

  In het Alexander Monro werken specialisten en verpleegkundigen nauw samen in één team. Om onduidelijkheid of onnodige wachttijden te voorkomen, overlegt het complete team twee keer per dag. Patiënten krijgen volop persoonlijke én inhoudelijke aandacht. Met een doorverwijzing van de huisarts kan iedereen snel in het Alexander Monro terecht voor onderzoek én uitslag. Een eventuele behandeling plannen wij zo spoedig mogelijk, uiteraard in nauw overleg met de patiënt en met de huisarts.

  Polikliniek bij verhoogd risico
  Vrouwen met een BRCA-gendefect hebben een (sterk) verhoogd risico om borstkanker te krijgen. Tijdens een zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn je borsten lastiger te controleren. Juist dan heb je bij klachten behoefte aan onderzoek en goede begeleiding. Een mammogram is in die periode niet wenselijk en minder betrouwbaar als screeningstechniek. In het Alexander Monro word je intensief begeleid, worden je borsten regelmatig gecontroleerd en word je zorgvuldig gemonitord. De artsen wijzen tijdens deze periode op de risico’s, informeren je over mogelijkheden en alternatieven en blijven je controleren op alarmsymptomen.

  Polikliniek bij goedaardige borstafwijking
  Goedaardige afwijkingen zijn niet levensbedreigend, maar kunnen wel pijnlijk zijn en veel ongemak veroorzaken. Maak je je ongerust of wil je advies over mogelijke behandelingen? Bij ons kun je terecht voor nadere diagnostiek en een eventuele behandeling. Voor ieder consult heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Kijk voor meer informatie op onze website of bel voor een afspraak.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply