Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De beste zorg voor de eerste dagen

  Gefeliciteerd, je bent zwanger! Je maakt een bijzonder moment in je leven mee, want in je buik groeit een wonder: een nieuw leven. Ga zoveel mogelijk genieten van deze periode, en kies voor de juiste kraamzorg.

  Kraamverzorgende Jenny van der Horst van Kraamcare assisteert bij een thuisbevalling en soms bij een bevalling in het ziekenhuis. Nadat je je kindje op de wereld hebt gezet, zorgt ze voor jou en je baby, ondersteunt ze bij het geven van borstvoeding en geeft ze aan jullie als kersverse ouders adviezen voor het verzorgen van jullie baby.

  Maar een kraamverzorgende doet meer: Jenny houdt de gezondheid van jou en je baby in de gaten, is alert op complicaties en overlegt, als dat nodig is, met de verloskundige. Daarnaast verricht ze lichte huishoudelijke werkzaamheden. Jenny: ‘Ik heb ervoor gekozen om als zelfstandige aan de slag te gaan, zodat ik zorg kan bieden die echt is afgestemd op het gezin. Gericht op wat het gezin op dat moment nodig heeft.’ Het doel van kraamzorg is dat je na 8 dagen zelf voor je kindje kunt zorgen, met de informatie en tips die je krijgt aangereikt. Op die manier kun je zorgeloos genieten van je kleintje.

  Vergoeding
  Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Moeders krijgen gemiddeld 49 uur kraamzorg, verspreid over 8 dagen, afhankelijk van de persoonlijke situatie. Kraamcare werkt samen met nagenoeg alle zorgverzekeraars, waardoor in de meeste gevallen de kraamzorg volledig wordt vergoed.

  ‘Jenny heeft voor een fantastische week gezorgd’

  Ons eerste kind Rens werd geboren op 30 november 2014 en de kraamweek was niet zoals gehoopt. Geen fijne kraamhulp. Een naar gevoel hielden wij eraan over. Dit moest anders kunnen. Op 16 september 2017 werd ons tweede kindje geboren: een dochter, Suus, en deze keer wilden wij het anders doen. Jenny heeft voor een fantastische week gezorgd bij ons thuis. Ze is erg toegankelijk, open, eerlijk, zorgzaam, gezellig, positief kritisch en betrokken. Elke ochtend kwam ze vol energie binnen en kletsten we over hoe de nacht gegaan was, waar we tegenaan liepen en wat ze voor ons kon betekenen, wat onze wensen waren naast de gewone dingen die ze uit zichzelf deed (opruimen, wassen, medische controles en onze Suus verzorgen). Jenny gaf al onze visite het gevoel dat ze welkom waren en voorzag ze van een beschuitje, drinken en een praatje. Iedereen zei die week: ‘Wat een leuke kraamhulp!’ Ook met onze oudste zoon Rens klikte Jenny goed. Jenny voelde aan wat Rens nodig had die week en had oog en tijd voor hem. Samen cake bakken, een toren bouwen en trampoline springen: Jenny deed het allemaal! Je kraamweek valt of staat met een kraamhulp. Je moet ervan kunnen genieten, en dat konden wij deze keer heel erg door Jenny. Wij hadden het deze keer getroffen. Jenny weet ontzettend veel van borstvoeding en heeft ons hier goed bij geholpen. Het is dat ons gezin compleet is, anders twijfelde ik geen moment en belde ik met een test in mijn handen Jenny om zeker te zijn van een plekje in haar agenda!

  familie Van der Burg

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply