Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De beste zorg voor een goede start

  Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een bijzonder ­moment in je leven, want in je buik groeit een ­wonder: een nieuw leven. Geniet van de leuke en spannende tijd die nu aanbreekt.

  Al tijdens je zwangerschap kun je bij ZuidZorg ­cursussen volgen ter voorbereiding op de komst van je kindje. Enkele weken na je inschrijving voor kraamzorg nemen we contact met je op om al jouw wensen en vragen met betrekking tot de kraamtijd door te nemen. Je krijgt een vast contactpersoon bij wie je gedurende je zwangerschap met al je vragen terecht kunt.

  Deskundigheid en warmte
  Onze kraamverzorgende ondersteunt je tijdens de bevalling thuis en soms ook in het ziekenhuis. Nadat je je kindje op de wereld hebt gezet, zorgt ze voor jou en je baby en doet de medische controles. Ze houdt de gezondheid van jou en je baby in de gaten en overlegt, als dat nodig is, met de verloskundige. Daarnaast leert ze jullie als kersverse ouders alles wat je wilt weten over de (borst)voeding, verzorging
  en gezondheid van je kindje.

  Onbezorgd (op)groeien
  Ook na de kraamperiode kun je op goede zorg rekenen,
  via de jeugdgezondheidszorg van ZuidZorg. Er gebeurt zoveel in de eerste vier levensjaren van een kind: eten, groeien, de eerste woordjes en stapjes. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier af en toe vragen over hebt.
  Met deze vragen kun je terecht bij het consultatiebureau. Hier worden spreekuren gehouden, cursussen gegeven en zo nodig huisbezoeken gebracht.

  Consultatiebureaus
  Onze artsen en verpleegkundigen volgen op het ­consultatiebureau de groei en ontwikkeling van je kind op de voet en kunnen je dus goed van tips en adviezen voorzien. Hierbij vinden we jouw eigen inbreng heel belangrijk. Niemand kent jouw kindje beter dan jij zelf! Samen kijken we wat jouw kleintje nodig heeft om ­on­bezorgd (op) te groeien.

  Screeningen en vaccinaties
  In de eerste week na de geboorte komen we bij je thuis voor een gehoortest en de hielprik. Met de gehoortest meten we of je kindje voldoende hoort om te leren praten en het bloed van de hielprik wordt onderzocht op een aantal zeldzame ziektes. Op de leeftijd van 3 en 4 jaar krijgt je kindje een ogentest op het consultatiebureau. Daarnaast kun je je kindje op het consultatiebureau laten inenten volgens het Rijksvaccinatieprogramma.

  Peuterpuberteit
  Tussen de één en vier jaar krijgt je kindje een eigen willetje en gaat hij/zij grenzen verkennen. Hier begint het échte opvoeden! Hoewel je dit vast goed af gaat, zal het ook voor twijfels en frustraties zorgen. Je kunt met je vragen over de peuterpuberteit terecht bij het consultatiebureau. Wij geven je graag tips en advies over de opvoeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply