Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter bewegen voor je herstel
  Rate this post

  Een borstamputatie is een ingrijpende gebeurtenis. De confrontatie met de ziekte kanker geeft veel onzekerheid en verdriet. Gelukkig komen steeds meer mensen goed door de moeilijkste fasen heen. De vraag die daarna ontstaat is hoe verder te gaan.

  Niet iedereen kiest ervoor om een prothese te ­laten plaatsen. In de periode na de amputatie kan rond het operatiegebied of in de arm zwelling ontstaan, ook wel ‘oedeem’ genoemd. Een ander probleem is de verstijving van de borstspieren en de schouder. Die ontstaat door de vorming van littekenweefsel, vaak in combinatie met een gebrek aan beweging door angst of pijn. Een nabehandeling met bestraling kan ook de borstregio stugger maken, waardoor het bewegen van de aangedane arm moeilijker wordt.
  Al vele jaren behandelen wij mensen met bewegingsproblemen na een borstamputatie. Een belangrijk element daarbij is het gebruik van ons LPG-apparaat. Tegenwoordig is dit apparaat vooral bekend in de wellness, maar als gebruikers van het eerste uur hebben wij dit steeds ingezet bij littekenbehandeling en postoperatieve zwelling. De precieze doseerbaarheid van de trekkracht op de huid maakt het goed verdraagbaar. Uiteraard geven we ook de nodige oefeningen, zodat ook jij weer goed gebruik kunt maken van je schouder en arm.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply