Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter functioneren door hersentraining
  Rate this post

  Concentratieproblemen? Laag zelfvertrouwen? Slaapproblemen? Niet lekker in je vel? Moeite met keuzes maken? Angstig? Veel kinderen lopen hiermee rond. Wil je van je klachten af, maar ben je het zat om steeds maar weer je verhaal te doen? Bij neurofeedback is dat niet nodig voor een goed resultaat.

  Ik werk in mijn praktijk met Neuroptimal van Zengar. Dit is een zeer laagdrempelige en effectieve manier om allerlei klachten kwijt te raken. Terwijl je een film kijkt of muziek luistert, wordt je actuele hersenactiviteit gemeten. Als die uit balans is, stopt het geluid een fractie van een seconde, wat voor je onderbewustzijn een seintje is om zich te reorganiseren. Hierdoor leer je heel snel oude patronen loslaten en nieuwe, rechtstreekse paden aan te leggen in je hoofd. Wanneer je dat vaak genoeg herhaalt, wordt dit weer de normale route in je hoofd. Je raakt allerlei klachten kwijt: je ruimt oude trauma’s op en je concentratie en het slapen verbetert. Kortom: je komt weer in balans en je brein wordt weer flexibel en veerkrachtig.

  Alles hangt met elkaar samen
  Anders dan de klassieke vorm werkt deze methode op alle hersenfrequenties. Dat is fijn, want in je leven hangt ook alles met elkaar samen en heb je zelden één aanwijsbare oorzaak voor een klacht. Sterker nog: vaak weet je niet eens wat de oorzaak is. Dat hoeft ook niet bij neurofeedback. Je eigen brein weet het beste wat nodig is, en werkt samen met de apparatuur die dezelfde ‘wiskundige taal’ spreekt als de hersenen. Je onderbewustzijn leert veel sneller dan op bewust niveau.

  Ook voor volwassenen
  Ook volwassenen hebben veel baat bij neurofeedback. Iemand met angstaanvallen kan na 10 trainingen al zonder medicatie. Diegene traint nog even door! Mensen krijgen rust in hun hoofd, kunnen zich beter concentreren en slapen beter. Bovendien duurt het herstel na een burn-out veel korter.
  Wil je meer weten? Kijk op de website, of bel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply