Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter functioneren zonder spierpijn
  Rate this post

  De praktijk voor Fysiotherapie van Gelderen bestaat nu 10 jaar. Tien jaar geleden was de praktijk nog een solo-praktijk met maar één therapeute. Door een andere aanpak groeide de praktijk al snel naar twee therapeuten en verwelkomden we in 2008 Gian Franco Consolini. Inmiddels heeft de praktijk drie therapeuten. Je therapeut heeft gewoon een mobiel nummer, zodat je hem of haar direct kunt bellen, appen of sms’en.

  De Methode de Goey is de basisbehandelmethode van de praktijk. Bij deze techniek maakt de therapeut gebruik van houdingcorrigerende spierrektechnieken. Therapeuten denken namelijk in steuneenheden en ketens, en hebben daarbij extra aandacht voor de functionele houding.
  De harmonische samenwerking van deze ketens kan bijvoorbeeld verstoord worden door een onjuiste werkhouding, sportbeoefening of trauma. Bij een dergelijke verstoring gaan de spieren elkaar tegenwerken en kan er dan spierpijn ontstaan. Bovendien leidt zo’n verstoring in veel gevallen tot ongewenst pijnontwijkend gedrag, wat de klachten nog eens kan verergeren.
  De methode is effectief tegen lage rugklachten en spier- en gewrichtsproblemen in de ledematen. Het is ook een heilzaam middel bij de meeste hoofdpijnen en bij nek- en schouderklachten. De methode heeft ook een preventieve werking. Wanneer cliënten met regelmaat het lichaam laten nakijken, zullen klachten op basis van foutieve houding en/of beweging zich minder vaak ontwikkelen.

  Dry needling
  Een recente aanvulling op het aanbod van Fysiotherapie van Gelderen is ‘dry needling’. Onze therapeute Barbara van Beek-van Gelderen heeft ook het laatste deel van deze opleiding met goed gevolg afgerond, waardoor hoofdpijnklachten en ook kaakklachten bijzonder slagvaardig kunnen worden behandeld. Dry needling is in de basis een effectieve behandelmethode voor veel spiergerelateerde klachten. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, die hierdoor snel en langdurig ontspannen raken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply