Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Beter omgaan met emoties
  Rate this post

  Kinderen komen in het dagelijks leven in aanraking met allerlei uitdagingen, emoties en gevoelens: een broertje rent harder en dit voelt als falen. Ruzie met een vriendje of juist geen vriendjes hebben. Gepest worden. Verlegen zijn. Zich vaak boos of somber voelen. Moeten omgaan met de grote dingen in het leven, zoals problemen thuis, ziekte en het sterven van naasten. EFT (Emotional Freedom Techniques) is een wetenschappelijk onderbouwde methode * om emoties, gevoelens en overtuigingen mee los te laten. Kinderen leren door EFT beter omgaan met hun gevoelens, en worden en blijven veerkrachtiger en blijer.

  Met EFT krijg je handvatten voor een vrijer leven.
  Letterlijk: hand-vatten, want je klopt op een aantal punten op je gezicht en borst. Tijdens het kloppen op deze punten benoemen de kinderen de emoties en herinneringen. Hierdoor zakt de intensiteit van de emoties, waardoor ze niet gevangen raken in hun belevingen en herinneringen en ze zich daardoor vrijer gaan voelen en minder onzeker om nieuw gedrag te gaan oefenen op basis van gegroeid zelfvertrouwen dat van binnenuit komt.

  Kinderen en EFT
  EFT werkt snel en effectief bij kinderen en is een zachte, veilige methode. De ervaring leert dat kinderen in de basisschoolleeftijd vaak sneller dan volwassenen effect ervaren. Dit komt onder meer doordat ze minder in hun hoofd zitten: ‘Ja maar…’ enzovoort, en doordat ze het niet ‘gek’ vinden om de EFT-techniek toe te passen, zeker als hun ouders enthousiast meedoen. Doordat ze de techniek ook zelf thuis kunnen toepassen met een beetje hulp van hun ouders, hebben ze hiermee een instrument in handen om lastige gebeurtenissen te verwerken en bijvoorbeeld spanning voor de cito-toets los te laten en hierdoor beter
  te presteren.

  Gratis groepssessie voor kinderen
  ‘Omdat het zó’n groot verschil kan uitmaken voor een kind, bied ik gratis groepsessies aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het is geweldig om te zien dat een kind rustig of zelfs met een lach kan terugkijken naar een gebeurtenis die daarvoor heel vervelend voelde’, vertelt Sterre Groenendijk. In haar praktijk in Enschede worden er met enige regelmaat gratis groepssessies gehouden. De groepen zijn niet groter dan 5 kinderen, waardoor er voldoende aandacht is voor ieder kind. ‘Voor de kleinste kinderen, en stiekem ook soms voor volwassenen, komt Tappy de beer helpen. Hij heeft op de kloppunten steentjes zitten, waardoor de kinderen de EFT willen proberen.’ Wil jouw kind ook meedoen aan een gratis groepssessie? Geef je dan op via 06-28244765 of info@praktijkgroenendijk.nl.

  Het is ook altijd mogelijk om een gratis individueel
  kennismakingsgesprek te houden.

  Over Sterre
  Sterre Groenendijk is een gedreven psycholoog en EFT-behandelaar. Sinds 2011 voert ze een eigen praktijk.
  Met zachtheid en zonder oordelen begeleidt ze vrouwen en kinderen om weer in hun kracht te komen. Je kunt in de praktijk terecht voor het verwerken van nare herinneringen en trauma’s, angsten en laag zelfvertrouwen.

  * Een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek naar EFT
  is te vinden in de kennisbank van www.stichting-eft.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply