Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Beter presteren in de klas
  4/4 - (1 stemmen)

  Steeds meer mensen komen erachter dat ze op een andere manier denken en dat dit op school problemen oplevert of vroeger heeft opgeleverd. Vaak denken deze mensen in beelden en kunnen
  ze via de beelden dingen beter onthouden. ­Beelddenkers lopen vaak vast in het onderwijs en hebben ook vaak problemen in hun werk.

  Je kind heeft moeite met lezen, rekenen of zich concentreren, terwijl het toch heel intelligent en creatief is. Dit komt doordat ons onderwijssysteem auditief en sequentieel ­ingericht is, waardoor beelddenkers in de war raken, onzeker worden en concentratieproblemen kunnen krijgen.

  Informatie verwerken
  Iedereen is anders. Er is dus niet één bepaalde manier om het probleem of de problemen op te lossen. Sommige mensen denken op een andere manier of verwerken informatie op een andere manier dan andere mensen. Hierdoor kost het veel energie om andere mensen bij te houden en dit kan heel frustrerend zijn. Als je vaak wordt gecorrigeerd,
  ga je overal over twijfelen. Als je twijfelt, kun je niet meer rustig nadenken en raak je gedesoriënteerd (geen focus). Als je gedesoriënteerd bent, kun je eigenlijk niets meer
  (je hersenen laten je echt in de steek).
  Davis®-methode
  Gelukkig is er een beproefde methode waarmee je iemand kunt leren om inzicht te krijgen in zijn eigen unieke manier van waarnemen, waardoor ‘problemen’, zoals lezen en rekenen, kunnen worden opgelost: de Davis®-methode. Deze methode gaat uit van wat je wél goed kan en zet jouw talenten in om het lezen en rekenen eigen te maken.
  De Davis®-methode leert je verschillende tools te gebruiken, waardoor de concentratie, het lezen en het rekenen ­verbeteren: ontspannen, focussen en de energiemeter.
  We gaan ook alle letters kleien. Een letter bestaat uit een klank en heeft een vorm. Daarbij zul je een plaatje vormen in je hoofd dat past bij de letter. Pas daarna gaan we het lezen opnieuw op gang brengen, heel rustig en in jouw eigen tempo; eerst technisch lezen en vervolgens begrijpend ­lezen. De hele training bestaat uit een aantal dagen waarin je individueel wordt begeleid. Door de training leer je op een nieuwe en effectieve manier te lezen, rekenen, schrijven, spellen en je aandacht erbij te houden.

  De belangrijkste punten van de Davis®-methode:
  – Praktisch: jij hebt een doel en we gebruiken jouw sterke kanten om dit doel te bereiken.
  – Positief: met zelfvertrouwen en een nieuwe kijk op je eigen capaciteiten kun je de problemen omzetten naar
  nieuwe toepassingen.
  – Effectief: je leert te herkennen wanneer je waar­nemingen verstoord raken en kunt dit zelf oplossen zonder ­hulpmiddelen.
  – Snel: door de individuele begeleiding kun je in een
  korte tijd veel resultaat behalen.

  Kortom: door het inzetten van jouw eigen talenten zal
  het lezen, rekenen of spelling weer leuk worden en zal
  het verbeteren.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply