Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Betere balans van de hersenen
  Rate this post

  Als de hersenen niet optimaal functioneren, ontstaan er vaak lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Door de hersenen te trainen om hun taak beter uit te voeren, leren die beter voor het lichaam te zorgen, net zoals fysieke oefening de spieren kan trainen. 

  Neurofeedback is een manier om de hersenen te trainen voor een betere balans. Dit kan helpen bij bijvoorbeeld AD(H)D, (faal)angst, concentratieproblemen, stress, trauma, dyslexie, hoofdpijn, verslavingen en autisme.

  De training is erop gericht de veerkracht en de flexibiliteit van de hersenactiviteit te vergroten. AD(H)D-problematiek wordt beter hanteerbaar, de concentratie verbetert en slaappatronen herstellen, waardoor men in het algemeen beter functioneert. Wanneer de hersenen niet goed functioneren, is dit meestal zichtbaar in een QEEG. Tijdens de behandeling kijkt het kind naar een film, aangepast aan de leeftijd van de persoon die getraind wordt. De behandeling is dan ook zeer kindvriendelijk! Tijdens de behandeling worden sensoren op het hoofd geplakt, die de hersenactiviteit registreren. Op het moment dat de gewenste hersen­activiteit wordt gerealiseerd, krijgt het kind een positieve feedback in de vorm van beeld en/of geluid. Wanneer de hersengolven terugvallen, krijgt het kind slechts een deel van het beeld te zien. De hersenen worden gestimuleerd het juiste

  evenwicht te bereiken en het zelfherstellend­vermogen van de hersenen wordt zo versterkt. Deze behandelmethode is niet-invasief, oftewel: er wordt niets in het lichaam ingebracht.

  Marlène Potjer heeft haar praktijk sinds 2009. Zij is aangesloten bij de RBNG, de NFG en de VBAG. Uit de aanvullende verzekering wordt vaak een deel vergoed als natuurgenees­kundig consult.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply