Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Betrouwbaardere en snellere diagnose
  Rate this post

  Tergooi gebruikt in het Mammacentrum (‘mamma’ is het Latijnse woord voor borst) voor borstonderzoek sinds begin dit jaar een nieuw mammografiesysteem. Het systeem is uitgerust met tomosynthese, ­waarmee hoogwaardige driedimensionale mammografiebeelden kunnen worden gemaakt. Dit leidt tot een snellere en betrouwbaardere diagnose. Het Mammacentrum van Tergooi heeft in het eerste kwartaal van 2015 tien procent meer borstkanker gediagnosticeerd dan in diezelfde periode een jaar eerder.

  Een mammografie is een röntgenonderzoek van de borst dat afwijkingen zichtbaar maakt. Tomosynthese maakt het mogelijk om driedimensionaal verdachte structuren in het borstweefsel zichtbaar te maken die op een normaal (tweedimensionaal) mammogram vaak verborgen blijven. Met behulp van de beelden uit het nieuwe mammografiesysteem kan een weergave van de borst gemaakt worden in afzonderlijke ‘plakjes’. De radioloog kan daarmee de hele borst in zeer gedetailleerde opnames beoordelen.

  Roze lintje 2015
  Tergooi heeft het Roze lintje gekregen van Borstkankervereniging (BVN). Ook dit jaar zijn de criteria voor dit keurmerk door de vereniging aangescherpt. Eerder ontving Tergooi ook al erkenningen van zorgverzekeraar Achmea (Tergooi als voorkeursaanbieder 2015 – 2017) en zorgverzekeraar CZ (predicaat Beste Zorg Borstkanker). De zorg voor mensen met kanker heeft een belangrijke plek in Tergooi.

  Alle borstkankerzorg vindt in Tergooi plaats in het speciale Mammacentrum in Tergooi locatie Hilversum. Daar starten jaarlijks ruim 250 borstkankerbehandelingen en komen zo’n 7.000 mensen na doorverwijzing naar Tergooi voor borstonderzoek.

  Snel duidelijkheid
  Wie naar het Mammacentrum van Tergooi is verwezen, kan snel terecht en hoeft meestal niet langer dan een dag te wachten op de uitslagen van onderzoeken. Er is snel duidelijkheid over diagnose en behandeling. Ook over borstreconstructie wordt in het geval van borstkanker meteen gesproken. In Tergooi kan een borstamputatie en borstreconstructie in één operatie worden uitgevoerd. Op het Mammacentrum treffen mensen een hecht team van medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen die nauw samenwerken aan de borstkankerzorg in Tergooi.

  Dagelijkse draad
  Op het Mammacentrum van Tergooi is natuurlijk ook ruimte voor advies aan wie tijdens of na een borstkankerbe­handeling de dagelijkse draad weer wil oppakken. Dankzij ‘Look good, feel better’ krijgen vrouwen met (borst)kanker bijvoorbeeld tips over uiterlijke verzorging en het oncologisch revalidatieprogramma ‘Herstel en Balans’ besteedt door beweging aandacht aan de lichamelijke conditie. Op het gebied van voorlichting, ondersteuning en begeleiding werkt Tergooi veel samen met Viore, inloophuis voor mensen met kanker.

  Meer informatie en contact
  Op www.tergooi.nl/mammacentrum vindt u meer informatie over het Mammacentrum van Tergooi. U vindt daar bijvoorbeeld het filmpje met actrice Petra Laseur over hoe een dag in het Mammacentrum er uit kan zien. U kunt ook altijd even bellen met het Mammacentrum van Tergooi via 088-7531640.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply