Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bevallen met uitzicht op het Noorden
  Rate this post

  Sinds kort heeft de afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis acht volledig vernieuwde verloskamers. In de vernieuwde verloskamers is meer sfeer en thuisgevoel doordat er herkenbare fotowanden zijn geplaatst. Ook zijn de verloskamers voorzien van warme verlichting.

  Een bevalling is een bijzondere en ingrijpende levensgebeurtenis. De afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis wil eraan bijdragen dat de bevalling een positieve ervaring is, waaraan de ouders later met warme herinneringen terugdenken. Daarom is het belangrijk dat de verloskamers sfeer en warmte uitstralen. Dat kan bijdragen aan de ontspanning van de ouders, wat belangrijk is tijdens een bevalling.

  Ontspannen beleving
  In het Martini Ziekenhuis worden elk jaar ongeveer 2.500 baby’s geboren. ‘Wij willen graag dat de aanstaande ouders zich zo ontspannen mogelijk voelen en zoveel mogelijk zelf de regie hebben bij de bevalling’, zegt Aly Hoekstra, unithoofd van de afdeling Verloskunde. ‘We bieden vraaggerichte zorg, waarbij de wensen en keuzes van de aanstaande ouders centraal staan. Voor de duur van de bevalling is de verloskamer van hen en bepalen zij zoveel mogelijk zelf wat er gebeurt. Daar stemmen we de zorg op af. Als wij bijvoorbeeld naar binnen willen, kloppen we aan. Om de ontspannen sfeer te versterken, hebben we de verloskamers vriendelijker ingericht. Als vrouwen zich prettig voelen en ontspannen zijn, is dit bevorderlijk voor de bevalling en de herinnering eraan. Natuurlijk staat de kwaliteit van de medische zorg voorop, maar de beleving hoort er net zo goed bij.’

  Thuisgevoel in beeld
  Er zijn onder meer fotowanden geplaatst, zodat er prettige beelden zijn om naar te kijken. Gekozen is voor afbeeldingen van de gekleurde huizen in de wijk Reitdiep, de Martinitoren, het steegje bij het Scheepvaartmuseum, een Waddeneiland, koolzaadvelden in Oost-Groningen, de heide bij Zeegse, De Onlanden bij Roden en een ooievaar. De beelden uit de drie noordelijke provincies zijn herkenbaar voor aanstaande ouders, die uit heel Noord-Nederland komen. Zij kunnen daarbij zelf de kleur en helderheid van het licht regelen en dus de sfeer bepalen.

  De vernieuwing van de verloskamers was mogelijk door financiële steun van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en ambassadeurs.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply