Rate this post
 • Bewaak je grenzen
  Rate this post

  Opnieuw was Pieter door zijn rug gegaan. Hij baalde ervan! Zijn huisarts had hem voor een paar dagen spierverslappers gegeven, 2 weken rust voorgeschreven en hem opnieuw maar weer doorverwezen naar de fysiotherapeut.

  De fysiotherapeut sprak er zijn verbazing over uit dat dit nu al de vierde keer was binnen 1,5 jaar! Hij kon niet meer doen dan oefeningen herhalen die Pieter al kende en raadde Pieter daarom aan een haptotherapeut te bezoeken.
  De haptotherapeut leerde Pieter beter naar zijn lichaam te luisteren; niet doorgaan met hardlopen als hij pijn voelde, niet doorgaan met werken als hij na acht uur werken doodop was en hoofdpijn had. Grenzen lijfelijk ervaren en deze ook daadwerkelijk bewaken, was heel nieuw voor Pieter. De haptotherapeut leerde hem ook beter te ontspannen. Pieter sliep langer en dieper, waardoor hij beter uitrustte. Hij voelde zich fitter en zijn humeur werd beter.

  Gevoelens en emoties worden onderschat. We denken vaak dat we rationele keuzes maken. Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat dit niet zo is. Haptotherapie maakt je weer meer bewust van wat je voelt en ervaart. Niet alleen door praten. Juist door ervaringsoefeningen te doen en respectvol aangeraakt te worden, word je je meer bewust van je gevoel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply